Oscar Ödülleri’nin 93. randevusunda, son hazırlıklar sürüyor

Bu yıl doksan üçüncüsü bu yıl düzenlenecek olan Oscar Ödülleri’nde geri sayım başladı! Koronavirüs salgınının gölgesinde düzenlenecek olan ve kazananları oldukça merak edildiği Oscar Ödülleri’nde son hazırlıklar devam ediyor. 25 Nisan gecesini 26 Nisan sabahına bağlayan zamanda gerçekleşecek etkinliğin yapılacağı Los Angeles’taki tarihi Union Station’da hazırlıklarda sona gelindi.

KÜLTÜR-SANAT 24.04.2021, 13:36 25.04.2021, 13:01
Oscar Ödülleri’nin 93. randevusunda, son hazırlıklar sürüyor

Her yıl sinemaseverler tarafından büyük bir keyifle izlenen ve yılın sinema olayı olan Oscar Ödülleri, 93. yılında gecikmeli olarak sahiplerini bulacak. Normalde Şubat ayı snunda gerçekleşen tören, salgın nedeniyle vizyona giremeyen veya çekimleri ertelenen filmler için, iki aylık bir erteleme karar almıştı.



Fiziki olarak düzenlenecek olan Akademi Ödülleri’nün düzenleneceği Los Angeles’ta bulunan tarihi Union Station’da hazırlıklarda sona gelindi. 25 Nisan gecesini 26 Nisan sabahına bağlayan zaman diliminde canlı bir şekilde izlenecek olan tören, Türkiye’den de takip edilebilecek.



Daha önce bir çok filmin mekanı olan istasyon, bu kez Oscar’a ev sahipliği yapacak

Küresel salgından kaynaklı Los Angeles dışına çıkmak istemeyen adaylar ayarlanan tarihi tren istasyonunda, büyülü bir Açıkhava töreni gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllardan biraz daha farklı bir törenin izleyici beklediği Oscar’da ayrıca, Hollywood Dolby Theatre’dan da ara ara yayınlar yapılacak.



Törenin tamı tamına 3 saat sürmesi beklenirken, kısıtlama nedeniyle Avrupa’da olan adaylar için de belirli alanlar yapıldı. Törenin ama merkezi olacak olan Los Angeles’ta ki tarihi tren istasyonu, daha önce bir çok filme de ev sahipliği yapmıştı. Bu filmler arasında 'Hail Caesar', 'Pearl Harbor,''Blade Runner', ‘Catch Me If You Can,' ve 'Dark Knight Rises' gibi filmler bulunuyor.



Ödül alacak isimler merakla bekleniyor

200’e yakın filmin mekanı olmuş olan Union Station’daki hazırlıklar ise neredeyse tamamlandı. Pazar sabahı tamamen hazırlıkların son bulacağı törende ayrıca, geçen yıl ödül alan Bong Joon Ho, Joaquin Phoenix, Renee Zellweger, Laura Dern ve Brad Pitt gibi isimler de ödül verecek. Ayrıca ödül verecek olan isimler arasında Angela Bassett, Zendaya, Halle Berry, Harrison Ford, Reese Witherspoon ve Regina King gibi isimler bulunuyor. Ödül töreninde neler yaşanacağı ve kimlerin Oscar heykeline kavuşacağı ise merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)