Oscar bu yıl da sunucusuz!

30 yıl sonra geçtiğimiz yıl ilk defa sunucusuz olarak düzenlenen Oscar Ödül Töreni, bu yıl yeniden sunucusuz olacak.

KÜLTÜR-SANAT 09.01.2020, 17:44 09.01.2020, 17:48
Oscar bu yıl da sunucusuz!

Bu yıl 92’nci defa gerçekleşecek olan Oscar Ödül Töreni, geçen sene olduğu gibi bu sunucusuz olacak. ABC Entertainment’in yöneticisi Karey Burke, yaptığı açıklamayla, ödül töreninin geleneksel biçimde sunulmayacağı bilgisini doğruladı. Ödüllere aday olan isimlerin 13 Ocak’ta açıklanacağı 92. Oscar Ödülleri, ABD’de 10 Şubat’ta, Türkiye saatiyle de 10 Şubat’ı 11 Şubat’a bağlayan gece yarısı Los Angeles’ta gerçekleştirilecek törenle sahiplerine ulaşacak.

Yeniden sunucusuz

Oscar töreni ilk kez 1989 yılında sunucusuz olarak gerçekleştirilmişti. 30 yılın ardından ise ilk kez geçtiğimiz yıl sunucusuz bir Oscar düzenlendi. Törenin sunucusu olması için komedyen ve aktör Kevin Hart'ın ile anlaşılmış ve isim duyurulmuştu. Fakat 48 saat sonra paylaştığı homofobik tweet'leri büyük tepki çeken Hart sunuculuktan ayrılmıştı. Ardından Akademi, törenin sunucusuz yürütüleceğini açıkladı.

"Yayın yolunda gidecek mi?"

Geçtiğimiz yıl 30 milyon izleyici tarafından izlenen Oscar canlı yayını, 2018’e göre seyirci sayısını bir miktar artırmış olsa da Oscar tarihinin en düşük ikinci reytingine ulaşmıştı. 2019’da seyirci sayısının önceki yıla göre artmasının nedeni, sunucusuz Oscar yayınının yolunda gidip gitmeyeceğinin merak edilmesi olarak düşünüldü.

Yorumlar (0)