Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok filminden rekor! Pandemide ilk kez...

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (Spider Man: No Way Home), salgının başından bu yana küresel anlamda gişede 1 milyar dolar değerinde hasılat elde eden ilk film ve gişelerde 2021’de en büyük başarıyı yakalayan film olarak kayıtlara geçti.

KÜLTÜR-SANAT 27.12.2021, 11:26
Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok filminden rekor! Pandemide ilk kez...

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok, sinema gişelerinde 2021’de en büyük başarıya ulaşan film olarak kayıtlara geçti.

1 milyar dolar hasılat

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok, Kovid-19 salgının başından itibaren küresel gişede 1 milyar dolar hasılata ulaşan ilk film oldu.

17 Aralık’ta ilk defa gösterime giren yapım, 2019’da vizyona giren Star Wars: The Rise of Skywalker’dan sonra pandemi döneminde ilk defa 1 milyar dolarlık hasılat ya da gişe başarısı yakaladı.

Marvel Studios ve Columbia Pictures tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Sony Pictures’ın dağıttığı Örümcek Adam filmi, hem Amerika'da hem de hem Sony'nin en çok hasılat elde eden yapımı oldu, bir yandan da 2021’in en fazla hasılat elde eden filmi olarak tarihe geçti.

Tüm zamanların en büyük 3’üncü açılışı

Film, Amerika’daki vizyona girdiği ilk hafta sonunda 253 milyon dolar hasılata ulaştı ve bütün dönemlerin en iyi 3’üncü açılışını yakaladı.

Türkiye’de, vizyondaki ilk 3 gününde 934 bin 599 seyircinin izlediği film, yabancı filmlerde bütün zamanların en iyi 2’nci açılışına imza attı. Bu konuda ilk sırada bulunan film ise, 965 bin 942 seyirciyle Avengers: Endgame olmuştu.

Spider-Man: No Way Home, salon başına seyirci sayısında da farklı bir başarıya imza attı. 1027 farklı salonda vizyona giren film, salon başına 910 kişiyle açılış hafta sonları dikkate alındığı zaman MCU'nun, Türkiye’de en fazla izlenen Avengers: Infinity War (salon başına 768 kişi) ve Avengers: Endgame (salon başına 676 kişi) filmlerini geride bıraktı.

Yorumlar (0)