Olivia Newton John, müzik ve sinema dünyasını yasa boğdu!

John Travolta ile başrollerini paylaştığı 1978 tarihli "Grease" adlı müzikal film ile popülaritesini artıran Olivia Newton John, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ünlü oyuncu John Travolta, Newton John'un ölüm haberinin ardından duygu dolu bir mesaj paylaştı. İşte şarkıları ve rol aldığı filmleriyle hafızalara kazınan Olivia Newton John'un kariyeri...

KÜLTÜR-SANAT 09.08.2022, 10:07 Hakan Öksüz
Olivia Newton John, müzik ve sinema dünyasını yasa boğdu!

1978 yılında vizyona giren "Grease" adlı müzikal filmde canlandırdığı Sandy Olsson karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Olivia Newton John'un yaşamını yitirdiği haberi geldi. Grease filmindeki "Hopelessly Devoted To You" ve "Summer Nights" gibi şarkıları da seslendiren 73 yaşındaki ünlü aktrisin ölüm sebebinin meme kanseri olduğu kaydedildi. 

Ailesinden açıklama geldi

Güney Kaliforniya'da yer alan çiftlik evinde hayata gözlerini yuman Grammy ödüllü Olivia Newton John, sevenlerini yasa boğdu. Ünlü oyuncu ve şarkıcının ailesi tarafından yapılan açıklamada, "Hayata gözlerini yumarken ailesi ve dostları yanındaydı. Huzurlu bir şekilde aramızdan ayrıldı." denildi.

John Travolta'dan duygu dolu mesaj

Hollywood dünyasının acı kaybıyla ilgili oyuncu John Travolta'dan mesaj geldi. Grease filminde Olivia Newton John ile başrolü paylaşan Travolta, Instagram'dan duygu dolu bir paylaşım yaptı. Ünlü oyuncu, paylaşımında, "Hayatımızı daha iyi hale getirdin. Seni ne kadar sevdiğimi anlatamam. Umarın yolun sonunda tekrar buluşacağız." ifadelerini kullandı.

Şarkılarıyla hafızalara kazındı

Oyunculuğunun yanı sıra söz yazarlığı ile de tanınan Olivia Newton John, hafızalara kazınan birçok şarkıyı seslendirdi. Country ve pop müziğin güçlü seslerinden olan Olivia Newton John, Grammy ödülünü 4 kez kazandı. Ünlü sanatçı; Let Me Be There, Xanadu, A Little More Love ve If You Love Me gibi şarkılarla milyonlarca hayrana ulaştı.

1974 Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldı

1948 yılında İngiltere'nin Cambridge şehrinde dünyaya gözlerini açan Olivia Newton John, Birleşik Krallık adına katıldığı 1974 Eurovision Şarkı Yarışması'nı dördüncü sırada bitirmişti. John Travolta ile başrollerini paylaştığı Grease filmiyle popülaritesini artıran Olivia Newton John, 1992 yılında meme kanserini atlattı. 

Daha sonra meme kanseriyle savaşmaya karar veren ünlü sanatçı, Avustralya'da bir merkez kurdu. 2013'te hastalığı yeniden yenen Newton John, 2018'de üçüncü defa yakalandığı kanserle 5 yıl boyunca mücadele etti.

Son filmi The Wilde Girls oldu

Sinema kariyerine 1965 yılında gösterime giren Funny Things Happen Down Under ile adım atan Olivia Newton John; Toomorrow (1970), Grease (1978) ve Xanadu (1980) gibi filmlerle popülaritesini artırdı. Olivia Newton John'un son filmi, 2001 yılında gösterime giren The Wilde Girls oldu.

Yorumlar (0)