OKUYAY Platformu’nun ‘Sesli Okuma Günü Projesi’ne 10.500 katılım!

Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu (OKUYAY) tarafından gerçekleştirilen ‘Sesli Okuma Günü Projesi’, sona erdi. Üç hafta süren etkinliğin sonucunda, 10.000’in üzerinde bir katılımın sağlandığı belirlendi.

KÜLTÜR-SANAT 26.11.2020, 15:14 26.11.2020, 15:16
OKUYAY Platformu’nun ‘Sesli Okuma Günü Projesi’ne 10.500 katılım!

Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu yanı OKUYAY tarafından “Sesli Okuma Günü Projesi” rekor bir katılımla tamamlandı. 1 Kasım’da başlayan çevrimiçi etkinlikler, 20 Kasım’da düzenlenen; Mine Söğüt, Nilay Yılmaz, Aytül Akal, Ezgi Berk, Aslı Tohumcu, Sezen Aksu Taşyürek destek verdiği etkinlikle son buldu.

“Sesli Okuma Günü” projesi rekor katılımla çevrimiçi düzenlendi


Alman Stiftung Lesen yani Okuma Kültürü Vakfı tarafından desteklenen “Sesli Okuma Günü Projesi”nde her gün en az 15 dakika sesli opkuma gerçekleştirildi. Takipçilere Zoom platformu toplantıları, Instagram canlı yayınları ve mail ile gelen kayıtlarla ulaşan projeye toplamda 10.5000 gibi rekor bir sayıda katılım sağlandı. T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’ndan hibe desteği alan proje, ayrıca 600 çocuk tarafından da takip edildi. Etkinliklere katılan çocuklar; Banu Aksoy, Özge Lokmanhekim, Büşra Tarçalır Erol, Yıldıray Karakiya ve Tülin Kozikoğlu’nun gerçekleştirdiği sesli okumalarla bir aradaydı.


En çok sesli okuyan kentler ise; Ankara, Eskişehir, Adana, Antalya ve İstanbul olarak belirlendi. Sesli Okuma Günü Projesi’nin; Türkiye Yayıncılar Birliği ve OKUYAY platformu öncülüğünde, ikinci kez gelecek yıl yıl Kasım ayının üçüncü Cuma günü yeniden kutlanması planlanıyor. 
 

Yorumlar (0)