OKUYAY Platformu’ndan “Sesli Okuma Günü” Projesi!

20 Kasım günü, okuma meraklılarını heyecanlandıracak bir etkinlik bekliyor! Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu (OKUYAY) tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Sesli Okuma Günü’ projesi, değerli yazarlardan oluşan bir programla takipçilerini bekliyor.

KÜLTÜR-SANAT 18.11.2020, 15:13 18.11.2020, 15:17
OKUYAY Platformu’ndan “Sesli Okuma Günü” Projesi!

20 Kasım günü, okuma meraklılarını heyecanlandıracak bir etkinlik bekliyor! Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu (OKUYAY) tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Sesli Okuma Günü’ projesi,  değerli yazarlardan oluşan bir programla takipçilerini bekliyor.

Ünlü yazarlardan okuma meraklılarına şahane bir proje! Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu yanı OKUYAY tarafından gerçekleştirilen “Sesli Okuma Günü” projesi, 20 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek. İlk kez bu yıl kutlanacak ve Instagram üzerinden yapılacak canlı yayınlardan oluşan bir program oluşturan OKUYAY’ın projesine; Mine Söğüt, Ayşegül Dede, Aytül Akal, Aslı Tohumcu, Özge Lokmanhekim ve Tülin Kozikoğlu destek verecek. Yazarlar Instagram üzerinden gerçekleşecek canlı yayınlarla, her bir yaştan okuyucu için en sevilen kitaplarından sesli okumalar yapacaklar.
 


 

“Sesli Okuma Günü” projesi ile herkes sesli okumaya davet ediliyor!


Ülkemizdeki okuma kültürüne destek ve yaygınlaşması için en kapsamlı çalışmalardan biri olarak gerçekleşecek etkinlik, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’ndan hibe desteği aldı. Alman Stiftung Lesen yani Okuma Kültürü Vakfı tarafından desteklenen “Sesli Okuma Günü” ile, toplumdaki okuma kültürün yaygınlaşması ve her yaş grubundan kişinin uygulayabileceği avantajlı yöntemler sunuyor. Porjeye destek olmayan isteyen herkes; okumaktan keyif alıp en sevlien ve henüz okumaya başlanan bir kitabın bir sayfasını açıp sesli okumaya davet ediliyor.


OKUYAY Platformu’nun Instagram hesabı üzerinden yapılacak yayınlarla , “Sesli Okuma Günü” projesi gerçekleşecek. Proje ve OKUYAY Platformu hakkında daha fazla bilgi, https://sesliokumagunu.com/ web adresinden ulaşılabiliyor.


 

Yorumlar (0)