Okul Tıraşı filmi, Uluslararası festivallerde Türkiye’yi temsil ediyor!

Yönetmenliğini Ferit Karahan’ın üstlendiği ve dünya galasını 71. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştiren ‘Okul Tıraşı’ filmi, uluslararası film festivallerinde Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor! Nisan ayında Hong Kong ve Moskova’ya giden film, Mayıs ayında da Güney Kore’de düzenlenen Jeonju Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek.

KÜLTÜR-SANAT 28.04.2021, 09:49 28.04.2021, 16:21
Okul Tıraşı filmi, Uluslararası festivallerde Türkiye’yi temsil ediyor!

2021 yılında Berlinale’ye seçilen tek Türk filmi olan ve Berlin’nden FIPRESCI yani Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu Ödülü’nü kazanan ‘Okul Tıraşı’ filmi, festival yolculuğuna devam ediyor. Yönetmenliğini ilk filmi “Cennetten Kovulmak” ile 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali dahil bir çok festivalden ödül kazanan ve ikinci filmi “Eski Köye Yeni Adet” ile dikkat çeken Ferit Karahan’ın üstlendiği film, Nisan ayı başında Hong Kong Film Festivali’ne seçilmiş ve gösterilmişti. Geçtiğimiz günlerde Moskova Uluslararası Film Festivali’nde de fiziki olarak gösterime sokulan film, Türkiye’yi uluslararası film festivallerinde göstermeye devam edecek.



Güney Kore’de gösterilecek

Başrollerini Samet Yıldız, Ekin Koç, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ve Mahir İpek’in üstlendiği Okul Tıraşı filmi, Mayıs ayında Güney Kore’de Türkiye’yi temsil etmeye devam edecek. Film, Jeonju Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek, daha sonra da ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterimine devam edecek. 2019 yılında Van’n Bahçesaray ilçesinde çekilen filmin senaryosunu Karahan, ‘Eski Köye Yeni Adet’ filmini beraber yönettiği Gülistan Acet ile beraber kaleme aldı. 



Hikaye, Van’da yatılı bir okulda geçiyor

Filmin hikayesi, yönetmen Ferit Karahan’ın kendi hayatından esinlenerek oluşturuldu. Görüntü yönetmenliğin ödüllü görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi’nin gerçekleştirdiği film, Kanat Doğramacı’nın yapımcılığında yapıldı. Hikayesi Van’ın bir dağındaki okulda geçiyor. Okulda öğrenim gören Yusuf’un yaşadıklarına odaklanan filmde Yusuf, arkadaşı rahatsızlanınca oku doktora götürmek ister. Ancak kar yağmaktadır, okul ve hastane arasında uzun bir mesafe vardır. Ayrıca okulun bürokrasisi sert bir şekilde işlerken, idarenin ilgisizliği de üzerine eklenince zorluklarla dolu bir mücadele başlar. 

Yorumlar (0)