Okul Tıraşı filmi, 71. Berlin Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek!

Başarılı yönetmen Ferit Karahan’ın merakla beklenen üçüncü uzun metrajlı filmi “Okul Tıraşı”, dünya prömiyerini bu yıl yetmiş birincisi düzenlenen Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Festivalde yarışacak olan tek Türk filmi olan Okul Tıraşı, “Panorama” bölümünde yarışacak.

KÜLTÜR-SANAT 11.02.2021, 14:56
Okul Tıraşı filmi, 71. Berlin Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek!

2013 yapımı ilk filmi “Cennetten Kovulmak” ile 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde “En İyi Film” ödülü dahil bir çok ödül kazanan ve daha sonra Gülistan Acet ile beraber yönettiği ikinci uzun metrajlı filmi “Eski Köye Yeni Adet” ile dikkat çeken başarılı yönetmen Ferit Karahan, yeni filmi “Okul Tıraşı” ile merakla bekleniyor. Başlıca rollerini Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı ve Melih Selçuk’un paylaştığı film, dünya galasını 71. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirecek!

Hikayesi, yönetmenin hayatından izler taşıyor

Bu yıl Berlinale’ye Türkiye’den seçilen tek film olarak dikkat çeken “Okul Tıraşı”, festivalin Dünya sinemasından ilginç örneklerinin bir araya geldiği ‘Panorama ‘bölümünde yarışacak. Yapımcılığını Kanat Doğramacı’nın üstlendiği film, Panorama bölümünde 20 filmle birlikte yarışacak. Filmin editörlüğünü Sercan Sezgin’ ve Hayedeh Safiyari üstlenirken, görüntü yönetmenliğini ise ödüllü görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi gerçekleştirdi.

Okul Tıraşı’nın hikayesi, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hayatını sürdüren Yusuf’a odaklanıyor. Yatılı okulda bir gün hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan Yusuf, okulun bürokrasisini ve idarenin vurdumduymazlığını aşamıyor. Oldukça zor coğrafi koşulları da hesaba katmak zorunda kalan Yusuf, zor günler geçiriyor. Filmin çekimleri ise, Van’ın Bahçesaray ilçesinde gerçekleştirildi. Okul Tıraşı’nın hikayesi, yönetmen Karahan’ın kendi hayatından da izler taşırken senaryosunu ise  Karahan, Gülistan Acet ile birlikte kaleme aldı.

Berlin Film Festivali, iki aşamada yapılacak

Bu yıl Berlin Uluslararası Film Festivali, küresel salgın nedeniyle iki aşamalı bir şekilde gerçekleşecek. Festivalin ilk aşamasında, 1-5 Mart 2021 tarihleri arasında sinema sektörüne yönelik etkinlikler gerçekleşecek. Sadece basına ve jüriye yönelik gösterimlerin yapılacağı programın sonunda ise, ödül kazananlar açıklanacak. İkinci aşama ise, “Yaz Özel” bölümü olacak. Sinemaseevrler tarafından takip edilebilecek olan filmler, 9-20 Haziran 2021 tarihlerinde geniş çaplı fiziksel gösterimlerle takip edilebilecek.

Yorumlar (0)