Ödüllü Kısa Filmler, Yunus Emre Entitüsü tarafından çevrimiçine geliyor!

Londra, Berlin ve Washington DC Yunus Emre Enstitüleri, ortak olarak bir “Çevrimiçi Kısa Film Haftası” düzenliyor. Programda, yurtiçi ve yurt dışı br çok festivalden ödül alan kısa film yer alıyor.

KÜLTÜR-SANAT 18.01.2021, 11:26 19.01.2021, 10:46
Ödüllü Kısa Filmler, Yunus Emre Entitüsü tarafından çevrimiçine geliyor!

Etkinliklerini, salgının büyümesiyle beraber çevrimiçi olarak dijital platforma taşıyan kurumlardan olan Yunus Emre Enstitüsü, 2021 yılında da etkinliklerine devam ediyor. Yılın ilk çevrimiçi kültür-sanat etkinliği ise, Çevrimiçi Kısa Film Haftası olarak belirlendi.

Cut Short, Live Long Çevrimiçi Kısa Film Haftası; Londra, Berlin ve Washington DC Yunus Emre Enstitüleri tarafından ortak bir şekilde hayat geçiriliyor. Film haftası kapsamında, yurtiçi ve yurtdışı bir çok festivalden ödüllerle dönmüş 13 kısa film izleyiciyle buluşacak. Filmler, 25-30 Ocak 2021 tarihleri arasında Almanya, İngiltere ve Amerika'da eş zamanlı olarak sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Filmlerin gösterimi sonrası, soru-cevap kısmına geçilecek

Filmler, Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan yeecinema.eventive.org web adresi üzerinden izlenebilecek. Web sitesinde ayrıca, gösterime açılacak olan kısa filmler hakkında detaylar da yer alıyor. Ayrıca Türk filmlerinin dışında, 3 tane de uluslararası kısa filme yer verilecek. Ücretsiz olarak gösterilecek olan filmler, gösterimi yapıldıktan sonra 12 saat boyunca sinemaseverler tarafından takip edilebilecek. Türkçe dilinde yayınlanacak olan filmler, İngilizce alt yazılı olarak izlenebilecek. Ayrıca film gösterimleri sonrasında, yönetmenlerle soru-cevap kısmı da olacak.

Çevrimiçi olarak düzenlenecek olan Cut Short, Live Long Çevrimiçi Kısa Film Haftası ‘nda göstertilecek kısa filmler ve gösterime açılacağı tarihler, şu şekilde açıklandı:

25 Ocak 2021: TOR (Akbank Kısa Film Festivali Kısa Film Forum / En İyi Senaryo),
Lekesiz (26. Adana Altın Koza Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması)
26 Ocak 2021: Avarya, İkame
27 Ocak 2021: G.K, Interstate 8
28 Ocak 2021: Dede, Teselli
29 Ocak 2021: Maradona's Legs, Servis
30 Ocak 2021: Bir Nehir Kıyısında, Bitcoini Olan Rakun, Good Thanks, You?

Yorumlar (0)