Ödül toplayan “Kapan” filmi, izleyicisine vizyonda merhaba diyor!

Yurt içi ve yurt dışı katıldığı birçok festivalden ödüllerle ayrılan, yönetmenliğini Seyid Çolak’ın üstlendiği ve senaryonu Çolak’ın Güven Adıgüzel ile birlikte yazdığı “Kapan” filmi, 13 Kasım’da sinemalarda izleyicisiyle bir araya geliyor!

KÜLTÜR-SANAT 12.11.2020, 16:03 13.11.2020, 15:35
Ödül toplayan “Kapan” filmi, izleyicisine vizyonda merhaba diyor!

Seyid Çolak’ın ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyan; dünya galasını kırk birincisi düzenlenen Uluslararası Moskova Film Festivali’nde ve Türkiye galasını yedincisi düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştiren Kapan filmi, Cuma günü vizyonda izleyicisiyle buluşuyor. Dolaştığı festivallerin ardından vizyona girecek olan filmde başlıca rolleri; “Seksenler” dizisinde canlandırdığı ‘Komiser Rıza’ karakteriyle hafızalarda yer edinen Onur Dilber, şu sıra “Sefirin Kızı” dizisinde ‘Necdet’ karakterini canlandıran Sami Aksu,  Münibe Millet ve Serkan Altıntaş paylaşıyor.
 


 

Bir adada hayatları bir anda değiğen beş arkadaş...

Gerilim ve dramı, bir harman içerisinde izleyicisine aktaran Kapan filmini izlemek isteyenler için konusu şu şekilde:

Bomboş bir adada sadece aileleriyle yaşayan beş arkadaş, hayatlarını bu adada balıkçılık yaparak sürdürmektedir. Tek düze giden hayatları, aralarından birinin kaybolmasıyla tepetaklak olur. Ayrıca bu arada adaya, vahşi bir kurt da iner. Adada kendine bir yaşam alanı kuran ve yavrulayan kurdun varlığı, arkadaşlar arasında bir gerilimin de oluşmasına haberci olur…



TRT ortak yapımı olarak Başka Sinema dağıtımıyla sinemalarda izlenebilecek olan Kapan filmi, üçüncüsü gerçekleşen Uluslararası Nepal Film Festivali’nden ‘En İyi Film’ ödülüyle ayrılmıştı.

Yorumlar (0)