Nutuk Oratoryosu çok yakında seyirciyle buluşacak

Besteci ve Orkestra Şefi Serdar Yalçın’ın en yeni eseri Nutuk Oratoryosu 17 Mayıs günü 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda prömiyer olarak sergilenecek. 

KÜLTÜR-SANAT 05.05.2022, 17:49 05.05.2022, 17:52
Nutuk Oratoryosu çok yakında seyirciyle buluşacak

Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan olan Besteci ve Orkestra Şefi Serdar Yalçın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na hazırlık olarak yepyeni bir eserler sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan Nutuk’tan esinlenen Yalçın, Nutuk Oratoryosu besteledi. Prömiyeri 17 Mayıs Salı akşamı 20.30’da gerçekleştirilecek olan bu eserin librettosu ise 2021 senesinde hayatını kaybeden Emekli Orgeneral Aytaç Yalman tarafından kaleme alındı. Oratoryoyu İstanbul Opera Orkestrası ve Korosu seslendirecek.

Eser, değerli isimlerin ışığında hayat bulacak

Gökhan Ürben’in bas, Hüseyin Likos’un tenor, Hande Ürben’in soprano ve Deniz Likos’un da mezzo soprano olarak yer alacağı konserde 60 kişilik orkestra görev yapacak. Orkestranın konzertmeisterliğini ise Seda Subaşı Yalçın üstlenecek. 40 kişilik koronun hünerlerini sergileyeceği oratoryoda koro şefliği görevini Sema Subaşı üstlenecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103’üncü yıl dönümüne özel olarak hazırlanan konserin 17 Mayıs’taki prömiyeri ücretsiz olacak.

Yorumlar (0)