Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin çekimleri başladı!

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, filmografisindeki 10.filmi olacak olan ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminin çekimlerine başladı. Başrollerini ise ‘Kanıt’ dizisiyle adını duyuran Deniz Celiloğlu ve Masumlar Apartmanı dizisinin Gülben’i Merve Dizdar’ın rol aldığı film, bakanlıktan destek de almıştı.

KÜLTÜR-SANAT 01.04.2021, 12:54 01.04.2021, 20:16
Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin çekimleri başladı!

‘İklimler’, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, ‘Kış Uykusu’, ‘Uzak, ‘Üç Maymun’ ve ‘Ahlat Ağacı’ gibi filmlerle sinemaseverlerin karşısına çıkan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, daha önce filmografisine ekleyeceği onuncu filminin adını duyurmuştu. Yeni filminin adının ‘Kuru Otlar Üstüne’ olduğunu açıklayan Ceylan, senaryo ve aldığı destekleri tamamlar tamamlamaz filminin çekimlerine yakın zamanda başladı. Çektiği birçok filminin dünya galasını Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren Ceylan, sinemaya 2018 yılının ardından dönüş yapıyor.

Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar başrollerde

Filmde başlıca rolleri son olarak ‘Son Çıkış’ filminde başrolde oynayan Deniz Celiloğlu ve şu sıralar ‘Masumlar Apartmanı’ dizisinde canlandırdığı Gülben rolüyle adından söz ettiren Merve Dizdar başrolleri paylaşıyor. Çekimlerine Erzurum’da başlanan film için Nuri Bilge Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL yapım desteği almıştı. Ayrıca film için Avrupa Konseyi’nin Eurimages Fonu’ndan 470 bin euro destek gelmişti. Film, Anadolu’nun bir köyünde öğretmenlik yapan Samet’in, İstanbul’a atanmayı umması üzerine yaşadıklarını anlatıyor. Kasabadan kaçmayı umarken bir anda umudunu yitiren Samet, meslektaşı Nuray’la karşılaşınca bambaşka duyguların içerisine girecektir.

En son Kış Uykusu filmi, Altın Palmiye almıştı

Son olarak Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen’li kadroya sahip ‘Kış Uykusu’ ile Altın Palmiye ödülü kazanan Ceylan, son filmi ‘Ahlat Ağacı’ ile de Cannes’da yarışmıştı. Filmde Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar ve Hazar Ergüçlü de rol almış ve Ceylan’ın, Bennu Yıldırımlar ile kamer arkasındaki konuşmaları da sosyal medyada olay olmuştu.

Yorumlar (0)