Nollywood filmleri Hollywood'da!

Amerika'daki Hollywood'dan ve Hindistan'daki Bollywood'dan sonra dünyanın en büyük üçüncü film endüstrisi olan Nijerya'daki Nollywood'dan 3 film, Hollywood'da izleyicilerle buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 17.02.2020, 13:15
Nollywood filmleri Hollywood'da!

Dünyanın üçüncü büyük film endüstrisine sahip olan Nijerya, 3 filmini dünyanın en büyük film endüstrisi olan Amerika'nın Hollywood'unda izleyicinin beğenisine sunacak.

Nollywood stüdyolarında çekilen "Merry Men 2", "Living in Bodage: Breaking Free" ve "The Ghost and The House of Truth" filmleri Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek "Hollywood'daki Nollywood" programında izleyicilerin karşısına çıkacak.

Gazetecilere açıklama yapan "Hollywood'daki Nollywood" operasyon direktörü Maceo Willis, programın 27-28 Mart'ta Amerika'nın California eyaletinde tertipleneceğini ve bu programın Nijerya film sektörünü dünyada tanıtmak için çok iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

"Hollywood'daki Nollywood" operasyon direktörü Maceo Willis, "Hollywood'daki Nollywood etkinliği Nijerya film endüstrisine olumlu bir etki yapmakta ve Nijerya'nın dünyada daha iyi algılanmasını sağlamaktadır." diye konuştu.

Üçüncüsü düzenlenen "Hollywood'daki Nollywood" programı, Nijerya'nın sinema alanında Afrika dışındaki en büyük kültürel etkinliği olarak görülüyor.

Nollywood'dan "Up North", "Lionheart" ve "King of Boys" filmleri, geçen sene düzenlenen "Hollywood'daki Nollywood" programında izleyicinin beğenisine sunulmuş ve bu filmler izleyiciden tam not almıştı.

Yorumlar (0)