Netflix’ten radikal karar! O dizi artık yayınlanmayacak

Netflix’te iki yıldır yayınlanan ancak beklentileri bir türlü karşılamayan Space Force’un, bu sezon sonu itibariyle yayından kaldırılmasına karar verildi.

KÜLTÜR-SANAT 30.04.2022, 16:55 01.05.2022, 11:55
Netflix’ten radikal karar! O dizi artık yayınlanmayacak

Komedi dalında iki sezondur izleyici karşısına çıkan Space Force, Netflix’in arzuladığı başarıyı sağlayamadı. Radikal bir karar alan dünyaca ünlü platform, dizinin iptaline karar verdi. Netflix’ten yapılan açıklamada, dizinin 3’üncü sezonu için çekimlerin yapılmayacağı duyuruldu. 

Film, The Office’in yazarı Greg Daniels tarafından hazırlanmıştı

Steve Carrell’ın başrol oyuncusu olarak ön plana çıktığı dizinin reytingleri düşük seviyede kalırken, Netflix’in 2 sene beklemesine rağmen, sonunda böyle bir karar almak zorunda kaldığı iddia edildi. Space Force, aynı zamanda The Office’in de yazarı olan Greg Daniels tarafından hazırlanmıştı. Dizi, ikinci sezonu ile beraber izleyiciye veda etmiş oldu. 

Daha önce de Pretty Smart ve Raising Dion yayından kaldırılmıştı

Netflix, daha önce de Pretty Smart ve Raising Dion dizilerini istenilen başarıyı bir türlü sağlayamadıkları için yayından kaldırmaya karar vermişti. Space Force’un da 2 sezonla sınırlı kalacağını duyuran yayın platformu, Steve Carrell ve Greg Daniels’ten umduğu verimi alamadı. 

İkinci sezonda sadece 7 bölüm çekilebildi

Space Force dizisi, ilk olarak izleyici karşısına 2020 yılında çıktı. 10 bölümden oluşan ilk sezonu kimi kesimler tarafından beğenilse de, Netflix tarafından istenilen başarı bir türlü gelmedi. İkinci sezonu 7 bölümle kısıtlı kalan dizi, bir kez daha beklentilerin altında kaldı. Komedi türünde izleyici karşısına çıkan Space Force, böylelikle final yapma imkânı dahi bulmadan yayından kaldırılmış oldu. 

Yüksek maliyetlere rağmen izlenme sayısı düşük kaldı

Deadline’da yer alan bir analiz haberine göre, dünyaca ünlü yayın platformu bu kararları alırken hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin yorumlarını dikkatli bir şekilde inceliyor. İzlenme sayısına da büyük önem verildiği aktarılan yazıda, dizi için harcanan maliyetlerin geri dönüşünün zayıf olması sebebiyle Netflix’in bu kararı almak zorunda kaldığı vurgulandı. 

Yorumlar (0)