Netflix’in en kötü dizisi seçilmişti! O dizi için iptal kararı geldi

Dizi izleme platformu olan Netflix, bir dizisi için iptal kararı verdi. Temmuz ayında yayınlanmaya başlayan uyarlama dizi Resident Evil, seyirciler tarafından beğenilmeyince sadece bir sezon kadar hayatta kalabildi.

KÜLTÜR-SANAT 28.08.2022, 10:19 29.08.2022, 08:53
Netflix’in en kötü dizisi seçilmişti! O dizi için iptal kararı geldi

İlk sezonuyla geçtiğimiz temmuz Netflix’te yayınlanmaya başlayan Resident Evil dizisi adına tahmin edilen karar verildi. Dizinin yapımcıları ve firmanın yetkilileri tarafından sağlanan bilgiye göre, sadece bir sezon yayınlanan dizi Resident Evil yolun sonuna gelmiş durumda. Peki büyük bir umut ile başlayan korku dizisi Netflix’te neden beğenilmedi?

İzleyiciler beğenmedi, sadece 1 sezon yayınlandı

Capcom tarafından oluşturulan hayatta kalma korku oyunu serisine bağlı bulunan Resident Evil uyarlaması, dizi izleme platformu olan Netflix için uzun süreleri planlara sahipti. Fakat Netflix, Resident Evil için 2. Sezon hazırlamayı garanti edecek şekilde büyük bir seyirci kitlesini oluşturmadığını dile getirdi. Bunun sonrasında ise dizi için iptal kararı verildiği doğrulandı.

Resident Evil IMBD’de kaç puan aldı?

14 Temmuz günü Netflix’te ilk tanıtımını yapan Resident Evil istenilen başarıyı yakalayamadı. IMDb üzerinde puanlaması yapılan dizi 3.9‘a kadar düşüş gösterdi. Eleştirmenlerin ve izleyicilerin tarafından yakından takip edilen hayatta kalma yapımı Rotten Tomatoes’ta ise IMDB’de yüzde 22 oranla Netflix’in tarihine geçen dizilerden oldu.

Resident Evil dizisinin konusu ne?

İki ayrı zaman diliminde geçen dizi, seyircilerine farklı alanlar sunuyordu. 2022 senesinde görülen sahneler, Jade’in kız kardeşi ve babası Billy ile New Raccoon City’ye yerleştiğini, 2036 yılında yaşanan sahneler ise Jade’in oluşan kıyametin ardından Londra’yı incelemesini ele alıyor.

Oyuncular tarafından oldukça sevilen Resident Evil oyun serisine bağlı olan dizi, New Raccoon City’nin idaresini sağlayan Umbrella Corporation’ın büyük sırlarını gün yüzüne çıkarmak isteyen Jade’in başına gelenleri konu ediyor. Büyük bir beklenti ile çıkan dizinin yönetmen koltuğunda ise bir dönemin sevilen dizilerinden olan Supernatural yapımcısı Andrew Dabb oturuyordu.

Netflix uyarlaması fazlasıyla eleştiri almış olsa da bu hususta tek başına kalmış değil. 2021 senesinde Sony Pictures’in beyaz perdeye yansıttığı sinema filmi Resident Evil: Welcome to Raccoon City’e de buna benzer eleştiriler yapılmıştı. Kısacası Resident Evil severlerin merak duygusunu cezbedecek bir çalışma henüz oluşturulabilmiş değil.

Yorumlar (0)