Netflix, Türkiye yapımlarını artıracak

Netflix Türkiye Direktörü Pelin Diştaş, Türk yapımları için çalışmaların sürdüğünü ve gelecekte dünya çapında fenomen olmayı amaçladıklarını belirtti.

KÜLTÜR-SANAT 30.11.2019, 11:48
Netflix, Türkiye yapımlarını artıracak

Netflix Türkiye İçerik Direktörü Pelin Diştaş, yaptığı açıklamada Türkiye'de yürütülen yapımların sayıca artmasını ve bu yapımların dünya çapında izlenmesini amaçladıklarını açıkladı.

Netflix Türkiye'nin hazırladığı ilk yapım 'Hakan: Muhafız' olmuştu. İkinci yapım ise fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Atiye' dizisi olacak.

'Atiye' dizisinde Beren Saat başrolde oynuyor.

Türkiye'de giderek artan Netflix abone sayısından sonra şirket çalışmalarını hızlandırdı. Birçok yerli film ve diziyi bünyesine alan Netflix, orijinal yapımlarıyla da seyircilerin ilgisini çekmek istiyor.

Diştaş, açıklamanın devamında Türk dizilerinin öncelikle Ortadoğu'da ilgi gördüğünü, daha sonra ise Doğu Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde popüler olmaya başladığını belirtti. Ayrıca, Avrupa ülkelerinde de Türk dizilerine yönelik ilgi artmaya başladı.

Küresel bir marka olmanın avantajı ile dünyanın her yerine yayın yaptıklarını belirten Diştaş, Atiye dizisinin Göbeklitepe'de geçtiğini hatırlattı. 'Göbeklitepe Yılı' içinde bu proje ile birlikte milli hazine Göbeklitepe'nin yerel ve uluslararası ilginin artmasını hedeflediklerini söyledi.

Türk izleyicilerin izleme alışkanlıklarının değiştiğini de vurgulayan Diştaş, 'Black Mirror: Bandersnatch'i en çok izleyen ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğunu açıkladı.

Dizi ihracatında Türkiye'nin durumu

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) sonra en çok dizi ihraç eden ülkeler sıralamasında Türkiye, ikinci sırada bulunuyor. 2018 yılı içerisinde dizi ihracatından elde edilen gelir 350 doları aşarken, bu gelirin 2023 sonuna kadar 1 milyar dolar düzeyine çıkması bekleniyor.

Yorumlar (0)