Netflix'in yeni Türk dizisinde dikkat çeken Atatürk detayı

Hakan Muhafız'la başlayan Netflix platformu Türk dizileri serüveni, Atiye, Aşk:101 ve Osmanlı belgeseli ile devam ederken Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinin çekim detaylarına ilişkin bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Platformun yeni Türk dizisinde Cumhuriyet'in kuruluşu ve Atatürk anlatılacak.

KÜLTÜR-SANAT 22.02.2020, 22:27
Netflix'in yeni Türk dizisinde dikkat çeken Atatürk detayı

Dünyaca ünlü dizi-film platformu Netflix, bünyesine yeni bir Türk dizisini dahil ediyor. Charles King tarafından yazılan 'Pera Palas'ta Gece Yarısı' kitabı, çekilecek olan yeni Türk dizisine ilham olacak. Pera Palas'ta Gece Yarısı kitabından uyarlanacak olan diziyi ünlü yönetmen Emre Şahin yönetecek.

Cumhuriyet'e geçiş süreci anlatılacak

Netflix Türkiye'den resmi bir açıklama yapılmadı ancak platformun Pera Palas'ta Gece Yarısı adlı kitaptan uyarlanacak bir diziyle karşımıza çıkacağı öğrenildi. Charles King tarafından kaleme alınan tarihi kurgu türü olan kitapta Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş dönemi ve Cumhuriyet'e geçiş süreci Pera Palas ekseninde anlatılıyor.

Mustafa Kemal Atatürk dizide yeniden hayat bulacak

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadın hakları için büyük mücadele veren edebiyatçı Halide Edip Adıvar ve Büyükada'da sürgün yaşayan Troçki gibi kitapta yer alan önemli karakterler, dizide yeniden hayat bulacaklar.

Yorumlar (0)