Netflix dizisi Aşk 101 için savcılık kararını verdi

Yakın zamanda Netflix’te yerini alan Türk yapımı dizi Aşk 101, birçok tartışmaya neden olmuştu. Sosyal medyayı da ikiye bölen bu yapım, CİMER’e de şikayet edilmişti.

KÜLTÜR-SANAT 07.05.2020, 21:35 07.05.2020, 23:39 Hanife
Netflix dizisi Aşk 101 için savcılık kararını verdi

Geçtiğimiz günlerde de Netflix’te yayımlanan Designated Survivor dizisinin bir bölümünün de kaldırılmasının ardından, Aşk 101’in de aynı akıbeti paylaşıp paylaşmayacağı merak ediliyordu. Bir sürelik bekleyişin ardından, Aşk 101 için savcılık kararı belli oldu.

Aşk 101 için soruşturma gerekli bulunmadı! 

Dijital platformlardaki içerikler, geçtiğimiz yıllarda oldukça özgürdü diyebiliriz. Fakat son zamanlarda özellikle göz önündeki dijital yayın şirketleri de kontrole tabi tutuluyor. Hatta Designated Survivor isimli dizinin bir bölümünün RTÜK kararıyla geçtiğimiz günlerde yayından kaldırılması bunun en somut örneği diyebiliriz.
 

Netflix’in yeni Türk yapımı dizisi için de gençleri eşcinselliğe yönlendirdiği nedeniyle şikayetler vardı. Ancak Aşk 101 için savcılık kararı belli oldu ve dizi adına bir soruşturmaya gerek olmadığı açıklandı. Savcılık; kişilerin hür iradeleri var, soruşturmaya gerek yok ifadesiyle açıklamayı yaptı.

Savcılık: Üyelik ücreti ödeniyor…Kişinin iradesine bağlı

Ayrıca, savcılık bu dizinin kamuya açık bir platformda yayımlanmadığını, bu içeriğe ulaşmak için üyelik ücreti ödenmesi gerektiğini ve bunun da tamamen kişinin iradesine bağlı olduğunu vurguladı. Bu açıklamaların ardından da savcılığa yapılan şikayet dolayısıyla bir soruşturma yapılmasına gerek olmadığı söylendi. Öte yandan, savcılığın açıklaması Netflix içeriklerine kolayca müdahale edilmeyecek intibası uyandırdı.

Yorumlar (0)