Neşet Ertaş vefatının 9. yılında anıldı

'Bozkırın Tezenesi' olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 9. yılında Kırşehir'deki mezarı başında törenle anıldı.

KÜLTÜR-SANAT 25.09.2021, 23:27 27.09.2021, 10:03
Neşet Ertaş vefatının 9. yılında anıldı

Bağbaşı Mezarlığı'nda düzenlenen merasimde, Neşet Ertaş'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Sevenleri ve protokol üyeleri, Ertaş'ın kabrine karanfil bıraktı.

"Mütevazi bir kişiliğe sahipti"

Vali İbrahim Akın, törende gerçekleştirdiği konuşmada, kentin yetiştirdiği en önemli değerlerden birisinin büyük usta Neşet Ertaş olduğunu kaydetti.

Ertaş'ın mütevazi kişiliği, gönül tellerine dokunan sesi ve bıraktığı eşsiz eserleriyle geniş halk kitlelerince sevildiğini ifade eden Akın, "Kentin yetiştirdiği en önemli değerlerden birisidir. Babası ve ustası Muharrem Ertaş'ın üslubunu sürdüren Ertaş, Türk halk müziğimize yeni bir yorum ve nefes katmıştır. Kırşehir'in UNESCO tarafından müzik kenti kabul edilmesinde çok önemli katkılarda bulunmuştur." şeklinde konuştu.

2012'de İzmir'de yaşamını yitirmişti

Törene iştirak edenler, aynı mezarlıkta bulunan Muharrem Ertaş ve kız kardeşi Ayşe Garip ile halk ozanı Çekiç Ali'nin mezarlarını da ziyaret ederek, dua okudu.

Törene, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ertaş'ın akrabaları, siyasi parti temsilcileri ve sevenleri katıldı.

İzmir'de 25 Eylül 2012 tarihinde yaşamını yitiren Neşet Ertaş'ın cenazesi, memleketi Kırşehir'de toprağa verilmişti.





Yorumlar (0)