Müzisyenlerin ‘Grammy’ si, 63. kez sahiplerini bulacak

Amerikan müzik sektörünün en prestijli ve önemsenen ödül törenlerinden olan ‘Grammy Müzik Ödülleri’ 63. kez sahiplerini bulacak. Ödüllerin kategorilerindeki tüm adayları da açıklandı!

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 15:36
Müzisyenlerin ‘Grammy’ si, 63. kez sahiplerini bulacak

63.sü bu yıl düzenlenen ‘Grammy Ödülleri’, 31 Ocak’ta düzenlenecek olan bir törenle sahiplerini bulacak. ABD müzik endüstrisinin oldukça önemsediği Grammy’ler’in adayları da açıklandı.


ABD’li pop şarkısı Beyonce, 9 kategoride aday olarak Grammy tarihinde de rekor kırdı! Beyonce, Grammy’ler tarihinde ‘en çok aday gösterilen’ şarkıcı olarak tarihe geçti! Dua Lipa, Roddy Ricch ve Taylor Swift ise 6 dalda adaylık yakaladı. 

The Weeknd’den ‘Grammy’e sert tepki!


Son dönemin hit Kanada’lı pop şarkıcısı The Weeknd, Grammy’lerde aday olmamasını ise, sosyal medya hesabından sert bir dille eleştirdi. The Weeknd, Grammy’ler için yozlaşmış kamayı sürdürdüklerini, her şeyi hayranlarına ve sektörün şeffaflığına borçlu olduklarını dile getirdi. 

İşte 63. Grammy Ödülleri’nin adayları:


Yılın Albümü

Chilombo (Jhene Aiko), Black Pumas (Black Pumas), Everyday Life (Coldplay), Djesse vol. 3 (Jacob Collier), Women in Music Pt. III – (Haim), Future (Nostalgia) Dua Lipa, Hollywood's Bleeding (Post Malone), Folklore (Taylor Swift)

Yılın Kaydı

Black Parade (Beyonce), Colors (Black Pumas), Rockstar (DaBaby featuring Roddy Ricch), Say So (Doja Cat), Everything I Wanted (Billie Eilish), Don't Start Now (Dua Lipa), Circles (Post Malone), Savage (Remix), (Megan Thee Stallion ft.Beyonce)

Yılın Şarkısı

Black Parade (Beyonce), The Box (Roddy Ricch), Cardigan (Taylor Swift), Circles (Post Malone), Don't Start Now (Dua Lipa), Everything I Want (Billie Eilish), I Can't Breathe (H.E.R), If the World Was Ending (JP Saxe and Julia Michaels)

En İyi Solo Performans


Yummy (Justin Bieber), Say So (Doja Cat), Everything I Wanted (Billie Eilish), Don't Start Now (Dua Lipa), Watermelon Sugar (Harry Styles), Cardigan (Taylor Swift)

En İyi Pop-Grup Performansı


Un Dia (J Balvin, Dua Lipa, Bad Bunny and Tainy), Intentions (Justin Bieber- Quavo), Dynamite (BTS), Rain on Me (Lady Gaga-Ariana Grande), Exile (Taylor Swift-Bon Iver)

Yorumlar (0)