Müjdat Gezen "Yoruldum" diyerek aldığı kararı açıkladı

Birden fazla ünlü isimle ve sanatçı ile 70'inci sanat yılını karşılayan Müjdat Gezen, bundan sonrasında sahnelerde olmayacağını açıkladı. Vedasını duyuran Gezen, alkışlar eşliğinde karşılandı.

KÜLTÜR-SANAT 16.01.2023, 14:37 17.01.2023, 15:54
Müjdat Gezen "Yoruldum" diyerek aldığı kararı açıkladı

İstanbul'da yer alan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törenle Müjdat Gezen’in 70. sanat yılı kutlandı. Söz konusu tören, yönetmen koltuğunda Gökmen Ulu'nun oturduğu, Gezen'in yaşantısını gözler önüne seren bir belgesel filmin gösterimiyle başladı. Belgeselde bulunan Yeşilçam zamanına ait görüntüler, seyircilere duygu dolu dakikalar yaşattı. Kızı Elif Gezen tarafından sahneye çağırılan Müjdat Gezen, alkışlarla eşliğinde karşılandı.

“Ben yazarım, onlar oynar”

Etkinlikte konuşma yapan Müjdat Gezen şu ifadelerde bulundu: "Hani kaydıraklar vardır ya küçük çocuk parklarında. Kaydırağın merdivenlerinden dakikalarca çıkarlar, daha sonra kaydıraktan kayarlar. Ama o kadar çaba sonucu kaymaları sadece iki saniye sürer. Ben şu an o kaydırağın tam başında duran bir adamım. Oradan inişe bu şekilde hızla geçiyorsun. Artık yoruldum, dinleneyim. Öğrencilerimle beraber oyunlar çıkarırız sahneye, onlar oynarlar. Onları seyrederim ve yazarım. Artık sahnede olacak gibi hissedemiyorum kendimi. Bugün kızımla birlikte en son sergilediğimiz oyun, baba-kızdan aynı şekilde bir bölüm çıkarıyoruz. Sonrasında da hadi bana rastgele. Bana emeği geçenlere, ustalara ve halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

Yorumlar (0)