MSB'den Azerbaycan özel klibi!

Millî Savunma Bakanlığı; Azerbaycanlı sanatçı Azerin'in Türk Armoni Yıldızları Orkestrası eşliğinde seslendirdiği "Can Azerbaycan" şarkısıyla klip hazırladı. Kripte kahraman Türk ve Azeri ordularının ortak tatbikat görüntüleri ve Nuri Killigil Paşa yönetimindeki Kafkas İslam Ordusu'nun 1918 yılında Bakü'ye girişinin görüntüleri de kullanıldı.

KÜLTÜR-SANAT 18.10.2020, 12:05 18.10.2020, 16:27
MSB'den Azerbaycan özel klibi!

Türkiye MSB (Millî Savunma Bakanlığı), kardeş ülke Azerbaycan'ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü nedeniyle özel klip hazırlayarak Bakanlığın internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaştı.

TRT'nin desteğiyle yapılan özel klibi Twitter hesabından paylaşan Millî Savunma Bakanlığı, "Canım, gözüm, Azerbaycan." şeklinde seslendiği kardeş ülkeye, "İnanıyoruz ki önümüzdeki sene Bağımsızlık Günü'nüzü zafer alkışlarıyla ve daha coşkulu kutlayacağız." ifadelerini kullanarak, işgalci Ermenistan'dan topraklarını kurtarmak için mücadele başlatan Azerbaycan ordusuna mesaj verdi.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile Azerbaycan Silahıl Kuvvetleri'nin müşterek gerçekleştirdiği tatbikat görüntüleri ile Nuri Killigil Paşa yönetimindeki Kafkas İslam Ordusu'nun 1918 yılında Bakü'ye girişinin görüntülerinin de kullanıldığı eserin sözleri Ahmed Cavad'a, müziği Emin Sabitoğlu'na, orkestra düzenlemesi ise Bando Yüzbaşı Aziz Diker'e ait.

Azerbaycanlı sanatçı Azerin'in seslendirdiği "Can Azerbaycan" isimli eserde Türk Armoni Yıldızları Orkestrası görev aldı.

Türk Armoni Yıldızları Orkestrası, Millî Savuma Bakanlığı (MSB) Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Klibe Millî Savunma Bakanlığının resmî Twitter adresi olan @tcsavunma üzerinden erişilebiliyor.

Yorumlar (0)