Monday Night Football Sezonları, Sunucuları, Konusu, Fragmanı

1970 yılından bu yana devam eden bir ekran efsanesi olan ve Amerikan telvizyon canlı spor içerikli futbol programı “Monday Night Football” hakkında bilgi almak ve izlemek isteyenler için; konusu, sunucuları, sezonları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 25.01.2021, 17:51
Monday Night Football Sezonları, Sunucuları, Konusu, Fragmanı

Norby Williamson’un 2006 yılından bu yana üretici yapımcı olarak yer aldığı program, NFL Stadyuymları, ESPN Stüdyoları ve South Street Seaport’ta çekimleri yapılmakta. 51 sezondur devam etmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri’nin ekranlarından bir ‘efsane’ olan “Monday Night Football” programı Roger Lewin, Jay Rothman, Lisa Salters ve Suzy Kolber yaratıcılığında yola çıktı.

Roone Arledge tarafından ortaya çıkıp yaratılan “Monday Night Football”, Programın öncesinde ise “Monday Night Countdown” programı yayınlanmaktadır.

Monday Night Football konusu.

1970 yılından 2005 yılına kadar ABC kanalında yayınlana program, ticari ağ televizyonunda şimdiye kadar ki en uzun süredir devam eden ‘prime time’ programlarından bir tanesidir. 2005 yılı itibariyle ESPN’de yayınlanmaya devam etmektedir.

Erkek izleyiciler tarafından özellikle ilgiyle takip edilen program, Amerika Birleşik Devletleri'nde oynanan haftalık Ulusal Futbol Ligi yani NFL oyunlarının canlı bir televizyon yayınıdır. Analistler, muhabirler ve sunucular tarafından yorumlanan spor müsabakaları, Sezonun başlarında Pazartesi gecesi oyunları genellikle yüksek puanlar yeni olduğu için merakla bekleniyor. Program adını aldığı gün olan Pazartesileri yayınlanıyor.

Monday Night Football dizisi sezonları

51 sezondur devam eden program, ilk olarak 21 Eylül 1970 yılında başlamıştır.

2021 yılında ise Monday Night Football, 10 Ocak 2021 yılında 51. Sezonuna başlamıştır. 2019 yılından bu yana programın yönetmenliğini, Jimmy Platt üstleniyor.

1970-1986 yılları arasında Chet Forte tarafından yönetilen program, 1987 yılında Larry Kamm, 1988-1999 yılları arasında Craig Janoff, 2000-2005 yılları arasında Drew Esocoff ve 2006-2018 yılları arasında Chip Dean tarafından yönetilmiştir.



 

Monday Night Football sunucuları, ekibi

Monday Night Football ekibinin ana sunucuları; Steve Levy, Brian Griese ve Louis Riddick’dir. Stüdyo ev sahibi ise Suzy Kolber’dır.
    
Programın spor muhabirleri ise Lisa Salters ve Michelle Beisner-Buck’dir.

Monday Night Football’da futbol analizi yapan ustalar ise; John Parry, Steve Young, Randy Moss, Booger McFarland ve Adam Schefter’dır.


IMDB’de Monday Night Football

IMDB, Monday Night Football programına 10 üzerinden 8,1 puan verdi.


Monday Night Football izle

Monday Night Football Fragmanı

Yorumlar (0)