Mobilyacılığın gelişimi, Ağaç Sanayi Müzesi’nde anlatılıyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Ağaç Sanayi Müzesi, ziyaretçilerine mobilyacılığın kademeli gelişimini ve ağaç işçiliğini anlatıyor. 2014 yılının Aralık ayında açılan müzenin üç katı bulunuyor.

KÜLTÜR-SANAT 31.01.2021, 10:07 31.01.2021, 14:56
Mobilyacılığın gelişimi, Ağaç Sanayi Müzesi’nde anlatılıyor!

6 yıl önce Bursa İnegöl’de açılan Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, aslında çok önemli bir işçiliğin sırlarını, ziyaretçilerine aktararak dikkatleri çekiyor. Müze bir bakıma şehrin de, üretim ve ihracat alanında ön plana çıkan yanını ve gelişimini gösteriyor. BEBKA yani Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın çalışmaları sonucunda oluşturulan müze, 3 katlı olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Aralık 2014’ten bu yana hizmet veriyor

14 Aralık 2014 tarihinden bu yana ziyaret edilebilen müzenin giriş katında; İnegöl'ün Cumhuriyet'e kadar ağaç sanayisinde geçirdiği evreler, bu dönemde var olan ve hala devam eden meslekler, üst katta Cumhuriyet sonrası dönemi ve ardından mobilyacılığın gelip geçtiği yollar gösteriliyor. Osmanlı donanması için üretilen kadırga kürekleri ve Frigliler gibi tarihi bilgiler de içeren müze, mobilyacılığın gelişimini ise kronolojik bir sıraya dizerek anlatıyor.



Salgın tedbirleri gözetilerek ziyaretçi kabul eden müze, 6 yılda 500 bin ziyaretçiyi kabul etti. Türkiye'nin ilk mobilya ağaç sanayi müzesi olarak ziyaret edilen Ağaç Sanayi Müzesi, 1500’lü yıllardan eserleri de bünyesinde sergiliyor. İnegöl Kent Müzesi ile de bağlantılı olan Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, mobilyacılığın geçmişinin İnegöl’de çok eskilere dayandığını ve unutulmaya yüz tutulmuş meslekleri de hatırlatıyor.

Yorumlar (0)