Miyazaki’den 10 yıl sonra yeni yapıt: Nasıl Yaşarsınız?

Animasyon kategorisinde gelecek sene vizyona girecek olan Miyazaki Hayao'nun, “Nasıl Yaşarsınız?” filmi birçok kişi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 14.12.2022, 13:28
Miyazaki’den 10 yıl sonra yeni yapıt: Nasıl Yaşarsınız?

Oscar ödüllü Japon yönetmen Miyazaki Hayao'nun “Nasıl Yaşarsınız?” isimli yeni filmi 2023 Temmuz ayında beyaz perdeye aktarılacak.

Modern uygarlıklara eleştiri, doğaya hayranlık

Miyazaki Hayao tarafından kurulan Studio Ghibli firmasına göre yeni film, adını çocuk edebiyatı yazarı Yoşino Genzaburo'nun 1937 senesinde çıkarılan kitabından alıyor. Aksiyon-macera kategorisinde yer alacak animasyon filminin kendisine özgü bir olay örgüsünün olacağı ifade edildi.

Miyazaki Hayao, “Ruhların Kaçışı” filmiyle 2003 senesinde Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi alanında Oscar ödülünü elde etmişti. Dünyaca ünlü yönetmen Miyazaki’nin animasyon filmleri içerisinde “Prenses Mononoke” (1997) ve “Komşum Totoro” (1988) da bulunuyor.

Japonya genelinde "efsane animasyoncu" şeklinde tanınan Miyazaki'nin filmleri, tabiata karşı hissedilen hayranlıklar ve modern uygarlıklara eleştirel yaklaşımlarla biliniyor.

Yaş durumu ve film yapım zorluklarını neden olarak gösteren ve 2013'te emekli olacağını ifade eden Japon yönetmen, sektöre 2017 senesinde geri dönüş yapmıştı.

Yorumlar (0)