Merakla beklenen Okul Tıraşı filminden fragman yayınlandı!

Dünya galasını bu yıl 71.kez düzenlenecek olan Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirecek olan ve yönetmenliğini Ferit Karahan’ın üstlendiği “Okul Tıraşı” filminden afiş ve fragman, izleyiciye sunuldu!

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2021, 17:55 25.02.2021, 15:27
Merakla beklenen Okul Tıraşı filminden fragman yayınlandı!

İlk gösterimini 71. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirecek olan ve merakla beklenen “Okul Tıraşı” filmin fragmanı ve afişi izleyiciyle paylaşıldı. Filmin yönetmenliğini; 2013 yapımı ilk filmi “Cennetten Kovulmak” ile 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde “En İyi Film” ödülü dahil bir çok ödül kazanan ve daha sonra Gülistan Acet ile beraber yönettiği ikinci uzun metrajlı filmi “Eski Köye Yeni Adet” ile dikkat çeken başarılı yönetmen Ferit Karahan gerçekleştiriyor.

Filmdeki çocuk oyuncular, çekimlerin yapıldığı yöre halkından seçildi

Başlıca rollerini çocuk oyuncu Samet Yıldız ve Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı ile  Melih Selçuk’un paylaştığı “Okul Tıraşı” nın hikayesi, yönetmenin hayatından izler taşıyor. Karahan filmin senaryosunu ise, Gülistan Acet ile birlikte kaleme aldı. Filmde rol alan çocuklar ise, çekimlerin gerçekleştiği Van’ın Bahçesaray ilçesinde bölgenin yerel halkından seçildi. Filmin dünya galasının, 1 Mart 2021’de gerçekleşmesi bekleniyor.

Zor günler geçiren Yusuf’un hikayesi

Okul Tıraşı’nın hikayesi, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hayatını sürdüren Yusuf’a odaklanıyor. Yatılı okulda bir gün hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan Yusuf, okulun bürokrasisini ve idarenin vurdumduymazlığını aşamıyor. Oldukça zor coğrafi koşulları da hesaba katmak zorunda kalan Yusuf, zor günler geçiriyor. Çekimleri Van’ın Bahçesaray ilçesinde gerçekleştirilen filmin editörlüğünü Sercan Sezgin’ ve Hayedeh Safiyari üstlenirken, görüntü yönetmenliğini ise ödüllü görüntü yönetmeni Türksoy üstlendi. Filmin dünya galasından hemen sonra, ülkemizde ve yurt dışında festival yolculuğu sürecek.

Yorumlar (0)