Memet Ali Alabora’yı özleyenlere müjde: “Fflam” dizisiyle geliyor!

Uzun zamandır yaşamını Galler’de sürdüren oyuncu Memet Ali Alabora, 2013’ten bu yana Birleşik Krallık’ta farklı projelere imza atıyor. Son olarak “Fflam” yani Türkçe adıyla “Alev” dizisinde başrolde oynayan Alabora’nın dizisi, Türkiye’den de izlenebilecek.

KÜLTÜR-SANAT 02.03.2021, 17:09 03.03.2021, 14:56
Memet Ali Alabora’yı özleyenlere müjde: “Fflam” dizisiyle geliyor!

“Yılan Hikayesi”, “Kara Melek”, “Eve Dönüş”, “Hababam Sınıfı” serileri ve “Abdülhamit Düşerken” gibi projelerle adını duyuran başarılı oyuncu ve yönetmen Memet Ali Alabora, Birleşik Krallık’ta bulunan “Galler” de sanat hayatını sürdürüyor. Bir çok tiyatro oyununa imza atan ve “Chapter Readings” başlığıyla edebiyat okumaları gerçekleştiren Alabora, “Keeping Faith” ve “To Provide All People” gibi yapımlarda da yer aldı.

3 yıldır Galce öğreniyor

Son olarak 2019’da başlayan ve gerçek hayat hikayeleri barındıran “Four Lives”” dizisinde görünen Alabora, şu sıralar “Fflam” yan “Alev” dizisinde rol alıyor. başrolleri Sheridan Smith ve Stephen Merchant ile paylaşan Alabora, zor bir dil olan Galce’yi 3 senedir öğrenmeye çalışıyor. Memet Ali Alabora, dizideki rolü için yoğun çalışmalarının meyvesi olduğunu belirtiyor. Daha önceki projesi“Keeping Faith”te, dili daha çok fonetik olarak taklit etmeye çalıştığını söyleyen Alabora, “Fflam” dizisinde söylediği her şeyi anladığını ve bundan büyük keyif aldığını belirtiyor.


 

Pınar Öğün de dizi kadrosunda bulunuyor

Dizinin kadrosunda ayrıca, Memet Ali Alabora’nın eşi ve aynı zamanda “Türkan” dizisindeki rolüyle hatırlanan başarılı oyuncu Pınar Öğün de yer alıyor. Alabora, Türkiye’den siyasi nedenlerden ötürü ayrılmak zorunda kalan ‘Deniz’ karakterini canlandırırken; Pınar Öğün ise Deniz’in kız kardeşi ‘Ekin’ rolüyle dizide yer alıyor. Dizide ayrıca Gwyneth Keyworth, Mali Ann Rees ve Richard Harrington da rol alıyor. Dizi, İngilizce altyazı seçeneğiyle beraber Türkiye’den de ücretsiz bir şekilde izlenebiliyor.

Yorumlar (0)