Mehtap Şafak’ın sarsıcı romanı ‘Şey’ okuyucuyla buluştu!

Yazar Mehtap Şafak’ın üçüncü romanı ‘Şey’, raflardaki yerini aldı. Okuyucuyu içine sokan ve sorgulayıcı bir hikayeye sahip olan roman, beş farklı karakterin çocukluk travmaları üzerine geçmişlerini sorguluyor.

KÜLTÜR-SANAT 18.02.2021, 11:00 19.02.2021, 09:12
Mehtap Şafak’ın sarsıcı romanı ‘Şey’ okuyucuyla buluştu!

Mehtap Şafak’ın kaleme aldığı üçüncü romanı olma özelliğini taşıyan ‘Şey’, roman severlerle buluştu. Feniks Yayınevi’nden yayınlanan roman, doğu ve batı edebiyatının harmanlandığı bir dille ortaya çıkıyor. Şafak, “Ahlâksızlar ülkesinde, ahlâklı olmaya çalışanların” hikâyesini anlatırken, beş farklı karakterin çocukluk travmaları üzerinden çarpıcı diyaloglar aktarıyor. Karakterlerin geçmişte yaşadıklarının erişkinlik dönemine yansımaları ve bu durumla yüzleşme süreçlerine odaklanan roman, okuyucusunu da içine girdap gibi çekiyor.

“Bugünün yangınları çocukluğun kıvılcımıdır”

Toplumsal ve bireysel olarak olaylara derinden bakan romanda, “Bugünün yangınları çocukluğun kıvılcımıdır” sözü dikkat çekiyor. Çocukluk travmaların bugüne etkileri üzerine her şeyi çıplaklığıyla anlatan roman, her şeye rağmen tükenmeyen umutlar ve duyguların olduğunu da belirtiyor. Roman karakterleri üzerinden toplumun bakışlarını sorguyayıp değerlendiren roman, gelecek nesle bırakılacak en değerli mirasın sevgi ve güven olduğunu belirtiyor.

“Şey” romanı, kulağın duyduğu ve gözün gördüğü her olayın insan karakterine etkisi üzrine düşünüyor. Yazar bu etkiyi, gizemli, alaylı, hüzünlü ve ustaca bir dille ele alıyor. Mehtap Şafak’ın son romanı ‘Şey’, tüm kitapevleri ve dijital raflarda!

Yorumlar (0)