Malkoçoğlu uğurlandı… Cüneyt Arkın’a son veda

Yaşamını yitiren usta aktör Cüneyt Arkın için AKM'de veda töreni gerçekleştirildi. Oyuncuya veda etmek isteyenler, Arkın'ı son defa selamlayarak sonsuzluğa uğurladı.

KÜLTÜR-SANAT 30.06.2022, 14:29 30.06.2022, 15:09
Malkoçoğlu uğurlandı… Cüneyt Arkın’a son veda

Türkiye büyük bir usta kaybetti. Yeşilçam'ın büyük aktörlerinden birisi olan Cüneyt Arkın hayatını kaybetti.

Bugün son yolduğuna uğurlandı

Ünlü aktör Cüneyt Arkın, 28 Haziran günü kalbinin durması sonucu hayatını kaybetmişti. Arkın, bugün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Arkın’ın cenazesi Türk bayrağı ile sarılmış şekilde, Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alındı. Daha sonrasında ünlü oyuncunun naaşı törenin yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi'ne taşındı.

Usta oyuncunun cenazesi İBB Zabıta tören birliği tarafından taşınarak, AKM içerisindeki sahneye konuldu.

AKM'de tören düzenlendi

Cüneyt Arkın’ın cenazesi kaldırılmadan önce Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) ünlü oyuncu için veda töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen veda törenine Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır, evlatları Kaan Cüreklibatır, Murat Arkın, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yakınları ile sanatçılar katıldı.

Rol aldığı filmler gösterildi

Veda töreninde ünlü oyuncu Arkın’ın rol aldığı sinema filmlerinden kesitler gösterildi.

Zincirlikuyu’ya defnedilecek

Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılınacak olan Arkın, Zincirlikuyu Mezarlığı'na gömülecek.

Binlerce kişi üzüntüsünü paylaştı

Usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın yaşamını yitirmesinin sonrasında Türkiye büyük bir üzüntü yaşadı. Aktörün sevenleri binlerce baş sağlığı mesajı yayınladı. Küçük büyük herkesin sevgilisi olan Cüneyt Arkın’ın ölümü sonrasında birçok kişi üzüntüsünü dile getirdi.

“O bizim çocukluğumuzdu”

Cüneyt Arkın’ın ölümü sonrasında duygularını paylaşan Murat Zelan, " Ünlü oyuncu, Fahrettin Cüreklibatır'dan yepyeni bir karakter yaratıp Cüneyt Arkın’ı bizlere armağan etmişti. O tüm ülkenin Battal Gazi'siydi. Malkoçoğlu’ydu. Kara Murat’ıydı... O, bizim için Malazgirt’i temsil ediyordu. Bizans'a karşı direnişimize işaret ediyordu. Tekfura ne olduğu gösteriyordu. Cüneyt Arkın, bizim efsanevi Türklüğümüzdü. Hepimizin kahramanıydı. En önemlisi de çocukluğumuzdu. Eli, dizi, ayağı ya da dirseği neresi kanarsa kanasın film çekimlerine devam ederdi. Gözyaşlarını, acısını içine akıtırdı. Her daim kavgasını sürdüren güzel ve yiğit çocukluğumuzdu. Sükûnet içerisinde yat kahraman! Seni seyretmek her zaman mutluluk vericiydi. Mekânı cennet olsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Yorumlar (0)