Malatya Uluslararası Film Festivali, 10. yılına hazırlanıyor!

Malatya’nın kültürel ve tarihi güzelliklerini sinemayla birleştiren Malatya Uluslararası Film Festivali, 10. yılında sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor. 1 – 5 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin yarışma başvuruları ise 20 Kasım 2020’ye kadar sürecek.

KÜLTÜR-SANAT 14.11.2020, 11:27 14.11.2020, 12:01
Malatya Uluslararası Film Festivali, 10. yılına hazırlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün büyük katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’in 10.yılı için hazırlıklar başladı. 1 – 5 Aralık 2010 tarihlerinde düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, Türk ve Dünya sinemasının bol ödüllü ve en seçkin filmlerini bir araya getirmek için 10. kez kolları sıvadı. Tüm salgın önemlerinin alınacağı ve pandemi koşullarına uygun bir düzende gerçekleşecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, hem fiziki hem de çevrimiçi olarak gösterimlerini gerçekleştirecek.
 



Malatya Uluslararası Film Festivali’nin içerik yönetimi, TÜRSAK Vakfı’na emanet!

Festivalin yarışma bölümleri olan Ulusal Uzun Metraj ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmaları bu yıl da festival bünyesinde düzenlenecek. Başvuruların başladığı yarışmalara son başvuru tarihi ise, 20 Kasım 2020 olarak belirlendi. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki içerik yönetimini ise, daha önce bir çok festivalde çalışmalar yapan ve kendi bünyesinde bir çok sinema çalışması gerçekleştiren TÜRSAK Vakfı yapacak. TÜRSAK Vakfı, pandemi koşullarında tüm festival zevkini koruyarak festivali gerçekleştiren Malatya Uluslararası Film Festivali’nde tüm kadrosuyla çalışma kararı aldı.

Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Oyuncu, En İyi Yardımcı Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, Ulvi Saran En İyi İlk Film, Fahri Kayahan En İyi Müzik, En İyi Kostüm / Sanat Yönetimi, Umut Veren Oyuncu Ödülü ve Kemal Sunal İzleyici ödülleri verilecek. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda ise “En İyi Kısa Film” ödülü verilecek.

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıla özel gerçekleştirilemeyecek olan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması yerine, Dünya sinemasından en seçkin örneklerin yer alacağı bir seçki hazırlandı. Uluslararası filmlerin yer aldığı seçki, festivalin çevrimiçi platformunda takip edilebilecek.

Malatya Uluslararası Film Festivali, oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımı gözetmeyecek!

Dünyanın en önemli festivallerinden biri olan Berlin Film Festivali, geçtiğimiz aylarda ödül yönetmenliğinde değişime gitmişti. Hatırlanacağı gibi Berlinale; oyunculuk ödüllerinde cinsiyet ayrımına gidilmeyeceğini, kadın – erkek oyuncu ödülleri yerine en iyi başrol ve en iyi yan rol ödülleri vereceğini açıklamıştı. Türkiye festivalleri arasında ise bunu yapacak ilk festival, 10. Malatya Uluslararası Film Festivali olacak! Malatya Uluslararası Film Festivali yönetimi bu yıl Berlin Film Festivali’nin aldığı kararı desteklediğini açıklayarak, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda En İyi Oyuncu, En İyi Yardımcı Oyuncu ve Umut Veren Oyuncu ödüllerini verirken cinsiyet ayrımı gözetmeden ödüllendirecek.

Malatya Uluslararası Film Festivali başvuruları ve hakkında daha detaylı bilgiye malatyafilmfest.org.tr web adresinden ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)