Machu Picchu’nun antik hamamları gün yüzüne çıkartıldı 

Peru sınırları içinde kalan Machu Picchu antik kentinde şimdiye kadar saklı kalmış olan yapılar ortaya çıkartıldı. Lazer teknolojisi barındıran insansız hava araçları, saklı yapıların ortaya çıkarılmasında etkili oldu.  

KÜLTÜR-SANAT 25.01.2022, 15:54
Machu Picchu’nun antik hamamları gün yüzüne çıkartıldı 

Peru’daki Machu Picchu antik kentinde çalışan arkeologlar, yeni keşiflere imza attı. Antik kentin merkezinden 8 kilometre uzaklıktaki Chachabamba tören alanındaki ormanın derinliklerinde yapılan keşifte şimdiye kadar saklı kalmış 14 hamam, su kanalı ve taş sunaklar bulundu. İnka medeniyeti döneminde inşa edilmiş olan Machu Picchu ve insanlık tarihi için oldukça önemli olan bu keşfin, tarihin yeniden şekillenmesine vesile olacağı ifade edildi. 



Lazer teknoloji sayesinde keşfedildiler 

Son teknoloji lazer sistemi ile donatılan insansız hava araçları sayesinde yapılan keşifler hakkında konuşan araştırma ekibi başkanı Dominika Sieczkowska, şunları aktardı: “Antik kent Machu Picchu, kendi döneminde çok özel bir yerdi ve buraya yalnızca ayrıcalıklı insanlar ulaşabiliyordu. Buraya girebilmek için önce Chachabamba’daki hamamlarda temizlenmeniz gerekiyordu.” 

Yorumlar (0)