Macar yazarın eseri “Totlar” Ankara DT sahnesinde!

Macar yazar İstvan Örkeny’in eseri “Totlar” Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenmeye başladı. 10 Kasım’da Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde prömiyer yapan oyun izleyici tarafından oldukça beğenildi.

KÜLTÜR-SANAT 17.11.2020, 17:19
Macar yazarın eseri “Totlar” Ankara DT sahnesinde!

İkinci Dünya Savaşı’nda bir aile olan Tot’ların eğlenceli, kimi zaman hüzünlü hikâyesine odaklanan “Totlar” oyunu Türkiye’de sahnelenmeye başladı. Ankara Devlet Tiyatrosu rejisiyle izleyiciyle buluşan “Totlar”, Macar yazar İstvan Örkeny’nin sevilen oyunlarından bir tanesi. 


10 Kasım’da prömiyerini Ankara Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde gerçekleştiren oyun, izleyici tarafından rağbet gördü. DT sanatçısı ve rejissör Adnan Erbaş, Örkeny’nin oyunu 20 yaşındayken yazdığını ve o dönemde 2.Dünya savaşı gelişmelerinin olduğunu söyledi.

Ankara Devlet Tiyatrosu, seyircisine eğlenceli bir oyun vadediyor. 


Oyunu daha önce de sahnelemeye niyetlendiklerini ancak kısmetin bu zaman olduğunu söyleyen Adnan Erbaş, seyirciye eğlenceli bir oyun vaat ettiklerini söyledi. Pandemi döneminde oyuna hazırlandıklarını söyleyen Erbaş, şarkı provalarında bile maske takarak bir hazırlık yaptıklarını dile getirdi. Salgın sürecinde herkesin eve kapandığını ve sanat üretiminin durma noktasına geldiğini dile getiren Erbaş, ekipçe daha çok umut vermek istedikleri ve sanatın hayatı güzelleştirdiğini bir kez daha hatırlatmak adına bu projeyi yaptıklarını açıkladı.


 “Totlar” ın oyuncu kadrosunda ise Tolga Tuncer, Elvan Eker, Şıvan Binici Müjgan Aksoy, Ali Karaca, Murat Kesim, Onur Kayabaşı, Yağmur Evin, Akın Berk Sağıroğlu, Kadircan Şeren, Hakan Sağlam ve Begüm Sarp bulunuyor.

Yorumlar (0)