Louvre Müzesi 2019'da da rakiplerini geride bıraktı

Paris'te bulunan ve her yıl turist akınına uğrayan Louvre Müzesi, 2019 yılında en çok ziyaret edilen müze oldu.

KÜLTÜR-SANAT 15.01.2020, 17:41
Louvre Müzesi 2019'da da rakiplerini geride bıraktı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi, 2019 yılında 9,6 milyon ziyaretçi ile bu sene de en çok tercih edilen müze oldu. Fakat bu veriyle diğer müzeleri geride bırakmış olsa da ziyaretçi sayısı önceki yıla göre 600 bin azaldı.

Ziyaretçi sayısında görülen bu düşüşte, yaz sezonunda Leonardo da Vinci’nin dünyaca ünlü tablosu Mona Lisa'nın bulunduğu kısmın tadilatta olmasının etkili olduğu ifade ediliyor.

Louvre Müzesi Genel Müdürü Jean-Luc Martinez, gerçekleştirilen bazı tadilat çalışmaları nedeniyle haziran, temmuz ve ağustos aylarında önceki yıla kıyasla yüzde 20 daha az ziyaretçi geldiğini belirtti.

Jean-Luc Martinez, “Biz her şeyden önce kaliteye önem veriyoruz. Şu an bir dönüm noktasındayız, amacımız ziyaretçi sayısını artırmak değil, müşterilerimize daha kaliteli bir hizmet sunmak.” sözlerini dile getirdi.

ABD'den akın var

Müze ziyaretçilerinin dörtte üçünü Fransız olmayan turistler oluştururken, onlar arasında ABD’den gelenler yaklaşık 1,5 milyonla ilk sırada bulunuyor. Çinliler ise ziyaretçi sayısı olarak ikinci sırada yer aldı.

Yorumlar (0)