Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sinema salonu işletmecilerine müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre kapalı kalan ve maddi zarara uğrayan sinema salonları için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan müjdeli haber! Bakanlık, ‘yerli film gösterim desteği’ paketi hazırlayacaklarını duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 26.11.2020, 13:25 26.11.2020, 13:46
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sinema salonu işletmecilerine müjde!

Kültür ve Turizm Bakanlığın salgın döneminde kapalı kalan sinema salonları için, bir destek paketi hazırladıklarını açıkladı. ‘Yerli Film gösterim’ adlı altında düzenlenen destek paketi kapsamında, sinema salonu işletmecilerine toplamda 15 milyon liralık bir destek sunulacak.


 

Bakan Ersoy, pandeminin sinemayı çok etkilediğini dile getirdi


Koronavirüs salgını dönemden bu yana kapalı kapan salonlar; normalleşmenin 2.ayında tekrar açılmış, ancak vaka sayısı artışı göz önünde bulundurularak yeni tedbirler kapsamında yeniden kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy;  pandemiden en çok etkilenen sektörlerden bir tanesinin sinema olduğunu, Anadolu’daki sinemaların zor ayakta durduklarını ve acil olarak desteğe ihtiyaçları olması nedeniyle bu paket devreye soktuklarını belirtti.



Bakan Ersoy, uzun ve kısa metrajlı filmlere maddi yapım desteği kapsamında; 234 projeye 46,5 milyon lira destekte bulunduklarını dile getirdi. Ayrıca Sinema etkinlik desteği adı altında sinema meslek birlikleri üzerinden verilen destek paketi ile, 76 etkinliğe 25 milyon liralık destek sunduklarını da dile getirdi.

Yorumlar (0)