Kültür ve Turizm Bakanlığı müjdeledi: Türkiye’ye 14 yeni kütüphane geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt çapındaki kitapseverlere müjdeli bir haber paylaştı. Bakanlık, 14 tane yepyeni kütüphanenin açılacağın duyururken, 4 tane de AVM kütüphanesinin açılacağını da açıklamaya ekledi.

KÜLTÜR-SANAT 01.04.2021, 11:19 02.04.2021, 09:38
Kültür ve Turizm Bakanlığı müjdeledi: Türkiye’ye 14 yeni kütüphane geliyor!

Kitapseverlere müjdeli haber geldi! Yurt çapında 14 tane yepyeni kütüphane projesinin yapımına başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasıyla duyulan habere göre, bakanlık bünyesinde 1211 tane halk kütüphanesi, 6 tane AVM kütüphanesi ve 57 tane de gezici kütüphanesi bulunuyor. Tüm halka ve özellikle çocuklar ve gençlere hizmet eden kütüphanelerin sayısı, arttırılıyor. Son 6 yılda ise 6 tane kütüphane binasının restore işleminin yapıldığını belirten bakanlık, bu yıl yatırım programına 14 tane yeni kütüphane binasını aldı. Bu kapsamda ayrıca 4 tane de yeni AVM Kütüphanesi yapılacak.

Kitap sayısı, 21 milyon olarak belirlendi

Halk kütüphanelerindeki kitap sayısında ise ciddi bir artış gözlemlenirken, bakanlık tarafından özel sektörün dijital ürünlerine de yer verilmesine karar verildi. Bu bağlamda halk kütüphanelerindeki kitap sayısı 21 milyon olarak belirlendi. Kütüphanelerdeki üye sayısı ise, 4 milyon 500 bini aşarak rekor kırdı. Kamu yayıncılığında ilk kez yapılan bir e-platform olan ‘e-kitabım’ projesi kapsamında, çevrimiçi kütüphanecilik uygulaması yapıldı. Ayrıca bu kapsamda ilk kez yapılan çevrim içi uluslararası edebiyat ve yayımcılık tanıtım portalı da yayına yakın zamanda başlayacak.


Kütüphane Haftası, 57. yılında “Çağları Aşan Söz" temasıyla düzenlendi

Elli yedinci kez bu yıl düzenlenen Kütüphane Haftası’nın yapıldığını ekleyen bakanlık, bu etkinliğin kamuoyunda önünde kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında bilinç uyandırma konusunda öncü olması amacıyla yapıldığını belirtti. Kütüphane Haftası, 29 Mart'ta başladı ve 4 Nisan'da sona erdi. Yurt çağında düzenlenen etkinliğin, kütüphanecilik alanında çalışma yapan kişiler ve kurumların bir araya gelmesi amacıyla 1964 yılından bu yana yapıldığı kaydedildi. Etkinlik bu yıl "Çağları Aşan Söz" temasıyla düzenlenirken, logosu da Göktürklerden kalma Bilge Kağan, Tonyukuk ve Kül Tigin anıtlarından esinlenerek oluşturuldu. Bakanlık, her yıl düzenlenen Kütüphane Haftası’na dair gelişmeleri de web sitesi üzerinden duyuracak.

Yorumlar (0)