Kültür Sanat Belgeselleri Festivali’nde ödüller belirlendi!

20-21 Şubat tarihleri arasında ‘çevrimiçi’ olarak düzenlenen Dijital Detaylar Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivali, ilk kez düzenlendi. Festivalde ödül kazanan filmler ise geçtiğimiz gün açıklandı.

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2021, 10:21 24.02.2021, 18:14
Kültür Sanat Belgeselleri Festivali’nde ödüller belirlendi!

İlk kez bu yıl düzenlenen ve pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşen Dijital Detaylar Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivali, 20-21 Şubat 2021 tarihler arasında YouTube üzerinden yapıldı. Direktörlüğünü Prof. Dr. Ceyhan Kandemir’in gerçekleştirdiği festival, birbirinden fraklı belgeselleri bir araya getirdi.

Festival kapsamında paneller de düzenlendi

Festivalin jürü üyeleri arasında  üniversite eğitmenleri Doç. Dr. Özlem Arda, Dr. Öğr. Üyesi Sinem Tuna, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuğçe Keleş, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Ayar, Öğr. Görevlisi Görkem Katmer, Gazeteci Serap Beler Douillet, Yazar Sinan Akyüz ve Belgesel Fotoğrafçı Mehmet Oflazoğlu yer aldı. Jüri tarafından değerlendirilen ve dereceye giren belgesel filmler; özgün yapım tasarım, başarılı yönetmen, yaratıcı kurgu ve etkileyici senaryo/hikaye kategorilerinde ödüllere layık görüldü.

Festival kapsamında ayrıca  “Görsel  Düşünce Yolculuğunda İpşiroğlu ve Eyüpoğlu Belgesellerinin Önemi”,  “Türk Belgesel Sinemanın Mavi Anadolu Düşüncesinden Günümüze” ve “akademide belgesel film eğitimi” adlarında paneller düzenlendi.

En iyiler ödüllendirildi

Festival kapsamında Hasan Özgen, Prof. Dr. Cenk Demirkıran ve Doç. Dr. Kurtuluş Özgen’e ‘Belgesel Ustaları Onur Ödülü’ takdim edildi. Festivalde Özgün Yapım Tasarımı ödülünü “Göçün 8 Şiiri” (Kurtuluş Özgen), Başarılı Yönetmen ödülünü “Uzak” (Begim Joldubay Kızı), Yaratıcı Kurgu ödülünü “Tulutabak’s Immortal Heroes” (Yasin Öztürk) ve Etkileyici Senaryo/Hikâye ödülünü “Yaylacı” (Fatih Ertekin) filmleri kazandı.

Yorumlar (0)