Küçük Kadınlar (Little Women) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2019’da vizyona giren ve 1868’de yazılan aynı adlı romanın yedinci uyaraması olan Küçük Kadınlar yani Little Women filminin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 31.12.2020, 16:28
Küçük Kadınlar (Little Women) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Küçük Kadınlar efsanesini herkes bilir, romanını okumayan yoktur. 1868 yılında Louisa May Alcott'un yazdığı “Little Women” yayınlanır yayınlanmaz büyük bir olay yaratmıştır. Yaklaşık 6 filmde romanın hikayesi de uyarlanmıştır. Hatta roman, ülkemizde “Küçük Kadınlar” adlı 3 sezon devam eden diziye de ilham olmuştur. 

19. yüzyılda geçen hikaye, Concord, Massachusetts'te yaşayan ve soyadları ‘Mart’ olan Joe, Meg, Amy ve Beth adlı kız kardeşlerin hikayesine odaklanır. Sony Pictures tarafından 2013’de yedinci uyarlama için çalışmalar başlatıldı. Amerikan yapımcı Amy Pascal, pordüksiyon işlerini ele aldı ve Greta Gerwig ile senaryo yazılması ve yönetmenlik için anlaşma sağlandı.

2018’de senaryosu belirlenen film, Gerwig’in “Uğur Böceği” filminin ardından yönetmenliği üstlendiği ikinci film oldu. Ekim- Aralık 2018’de çekilmleri yapılan film,  Aralık 2019'da New York'ta bulunan Modern Sanat Müzesi'nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Altı dalda Oscar’a aday olan film, Antın Küre’de de iki adaylık yakaladı. 

Little Women konusu

Filmi Amerika’nın Concord, Massachusetts eyaletinde yaşayan ve 4 kız kardeş olan Joe, Meg, Amy ve Beth’in İç Savaş sonrası yaşamlarına odaklanıyor. Birbirlerine taban tabana zıt olan 4 kardeş, çocukluktan kadınlığa geçiş dönemlerinde türlü dertlerle uğraşırlar.
Bunlar da yetmezmiş gibi, babaları da Amerikan İç Savaşı'na katılır ve ondan haber alamazlar.Bu süreçte aşklar-kavgalar-dertler ve tüm bunaltılar yaşanırken; kardeşler bir tek şeyi değerini ve kıymetini anlarlar. Asıl mutluluk, sevgidir…

Little Women oyuncu kadrosu    

Amerika’daki iç savaşın gölgesinde yaşamaya çalışan dört kır kardeşin hikayesini anlatan filmde; baş karakterimiz Josephine "Jo" Mart‘a Saoirse Ronan, Margaret "Meg" Mart karakterine Emma Watson ve Amy March karakterine Florence Pugh hayat veriyor. 
Elizabeth "Beth" Mart karakterine Eliza Scanlen, Marmee Mart karakterine Laura Dern, Theodore "Laurie" Laurence karakterine Timothée Chalamet ve Aunt March olarak da Meryl Streep’i izliyoruz

IMDB’de Little Women

IMDB, Little Women filmine, 10 üzerinden 7,8 puan verdi.

Yaklaşık 40 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanan film, ilk haftasında 29 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Ülkemizde ise Little Women, 14 Şubat 2020’de vizyona girdi. Toplam 4 hafta vizyonda kalan film, 708.157 TL hasılat elde etti.
 

Little Women izle
 

Little Women Fragmanı

Yorumlar (0)