“Küçük Dev Kadın: Dilber Ay” filminin seti başladı!

Usta Türk Halk Müziği sanatçısı Dilber Ay’ın hayatını konu edecek olan “Küçük Dev Kadın: Dilber Ay” filminin çekimlerine başlandı! Filmde Dilber Ay’ı Büşra Pekin ve Zeliha Kendirci canlandıracak.

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2020, 13:08 06.12.2020, 14:33
“Küçük Dev Kadın: Dilber Ay” filminin seti başladı!

29 Nisan 2019’da 63 yalında hayatını kaybeden usta sanatçı Dilber Ay, hayatını konu alan bir biyografi filmiyle anılacak. Asıl adı Dilber Karakaş olan Ay’ın acılar ve mücadelelerle dolu yaşam öyküsü, Hakan Kırkavaç yönetiminde “Küçük Dev Kadın: Dilber Ay” filmiyle beyazperdeye aktarılacak. 
 



Kamuran Süner ve Nalan Mermer Savaş’ın senaryosunu kaleme aldığı filmin çekimlerine ise, Adana’da başlandı. Sete çıkan “Küçük Dev Kadın: Dilber Ay” filminde Dilber Ay’a; “Neşeli Hayat”, “Hadi İnşallah”, “Mucize”, “Tatlım Tatlım” ve son olarak “Bayi Toplantısı” filmlerinde rol alan başarılı oyuncu Büşra Pekin hayat verecek. Filmde Ay’ın gençliğini ise, “Müslüm” filminde Gürses’in gençliğini oynayan Şahin Kendirci’nin kız kardeşi olan ve ‘O Ses Türkiye’ yarışmacısı Zeliha Kendirci canlandıracak.
 


 

Filmin çekimleri, Adana’da başladı


2021’de vizyona girmesi planlanan filmin Adana’da başlayan çekimleri, Sakarya ve İstanbul’da da devam edecek. Filmin görüntü yönetmenliğini ise, İngiliz görüntü yönetmeni Jean Paul Seresin üstleniyor. Müzik direktörlüğü ise İskender Paydaş’a ait. Büşra Pekin ve Zeliha Kendirci’nin ‘Dilber Ay’ olarak başrolde olduğu filmin kadrosunda ise; Nursel Köse, Selen Uçer, Ayberk Pekcan ve Ruhi Sarı da yer alıyor.
 



1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş’ta doğan Dilber Ay, sanat hayatına Düzce'de, düzenlenen güzel ses yarışması sayesinde başlamış, yarışmada birinci oldu. Yarışmanın ardından İstanbul’a gelerek şöhreti yakalayan Ay, 24’e yakın müzik albümü yaptı. “Beynelmilel” filmiyle de sinemaya göz kırpan Ay, 30 Nisan 2019'da kaptığı iltihap sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)