Kristen Bell: Filmlerin sarışın ve aksiyon dolu güzeli

Gossip Girl’in gizemli sesi, The Good Place’in şaşırtıcı Elenaor’u… Hollywood’un başarılı oyuncularından Kristen Bell’in merak edilen özel hayatına, sinema ve ekran kariyerine hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 26.01.2021, 17:47 27.01.2021, 11:54
Kristen Bell: Filmlerin sarışın ve aksiyon dolu güzeli

Küçük yaşında sahne şovlarıyla star olma yolunda ilerleyen, günümüzde ekranların aranan oyuncularından biri haline gelen, Gossip Girl’deki gizemli sesi unutulmaya, filmlerindeki çanta olay olan Kristen Bell hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

18 Temmuz 1980 tarihinde Kristen Bell, Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletinde yer alan ve Oakland ilçesinde yer alan Huntington Woods şehrinde dünyaya geldi. Babası bir haber programı yönetmeni olan Bell’in annesi ise hemşiredir.

Broadway kariyeri ile yükselişe geçti

Profesyonel anlamda oyunculuk kariyeri, sahne şovlarıyla başladı. New York Üniversitesi'ne bağlı Tisch Sanat Okulu’nda okuyan Bell, burada sahne de aldı. Oyunculuk kariyeri ise ilk olarak 1998 yılında “Polish Wedding” filminde, küçük bir sahnede görünmesiyle oldu. Profesyonel anlamda sahneye ise İlk olarak “Tom Sawyer'ın Maceraları” oyununda Becky Thatcher karakterine hayat vererek, Broadway’e adım attı. Bu sırada okundan da ayrılan Bell, Broadway’de 2002 yılında ise “The Crucible” oyununda Susanna Walcott karakterini canlandırdı. Tiyatro kariyeri, 2003 yılında Sneaux ve 2004 yılında A Little Night Music ile devam etti.

Los Angeles’a taşınan Kristen Bell, 2002 ve 2003 yıllarında bir çok filmde ufak rollerde rol alırken, dizilerde de konuk oyunculuk yapmıştır. Bunların arasında “People Are Dead”, “The King and Queen of Moonlight Bay” ve “Gracie’s Choice” gibi projeler bulunmaktadır. 2004 yılında ise “Spartan” filminde rol alması, kariyerinde bir yükseliş sağladı. Filmde “Laura Newton” karakterine hayat veren Bell, aksiyon-gerilim türündeki filmde David Mamet ile çalıştı. Aynı yıl başlayan ve 2007 yılında sona eren Veronica Mars dizisi de kariyeri için önemli projelerden bir tanesi oldu. Dizideki rolüyle 2005 yılında “Satürn Televizyon Ödülleri” nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

‘Gossip Girl’ dizisinin anlatıcısı olmak, ona çok şey kazandırdı

2005 yılında Madness: the Movie Musical adlı müzikal filminde rol alan Bell, filmde ‘Mary Lane’ karakterini canlandırdı. 2006 yılına damga vuran “Heroes” dizisinde de rol alan Bell, diziye 2007 yılında dahil oldu. Bir sonraki sene diziden ayrılan Bell, “Elle Bishop” karakterine hayat verdi. Altı sezon boyunca bir ekran efsanesi olarak devam eden gençlik dizisi “Gossip Girl” de anlatıcı olarak sadece sesiyle yer aldı. Uzun süre merak edilen sesin sahibi Bell, dizinin final bölümünde göründü ve herkes sesini ‘Gossip Girl’ olarak bildi. Bu süreçte Pulse, Serious Moonlight, When In Rome ve You Again gibi filmlerde rol alan Bell, seslendirmeye de adım attı. 4 yıl süren ‘House of Lies’ dizisinin baş karakteri Jeannie van der Hooven olarak rol aldı.

Bell, Disney’in efsaneleşen animasyon filmlerinde ‘Prenses Anna’ karakterinin sesi oldu. Bu filmler arasında; 2013 yapımı “Frozen”, 2015 yapımı “Frozen Fever”, 2017 yapımı “Olaf's Frozen Adventure”, 2018 yapımı “Ralph Breaks the Internet “ ve 2019 yapımı “Frozen II”  yer aldı. Ayrıca “Assassin's Creed” in video oyunlarında da’ Lucy Stillman’ karakterinin sesi olmuştur.

2008 yılında “Forgetting Sarah Marshall” adlı romantik komedi filminde rol alan Bell, Nicholas Stoller'in yönettiği,senaryosunu Jason Segel'in yazdığı filmde ‘Sarah Marshall’ karakterini canlandırdı. 2016 yılında yayınlanan ve 2020 yılında sona eren “The Good Place” dizisinin baş karakteri ‘Eleanor Shellstrop’ a hayat verdi.  Dizide, bir anda hayatını kaybeden Eleanor’un öldükten sonra kendisini bulduğu kasabada yaşadıklarını izliyoruz.

Sesiyle ve oyunculuğuyla her zaman konuşulacak bir oyuncu olacak yoluna devam edeceğini bildiğimiz Kristen Bell’in, karşımıza çıkacağı bir çok projeyşle şaşırtmaya devam edeceğine eminiz.

Yorumlar (0)