Koronavirüs gösteri dünyasını da etkiledi

Çin'de başlayarak, dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan koronavirüs, moda ve sanatı da vurdu. Virüs yüzünden defileler iptal edildi, film gösterimleri ertelendi; eğlence endüstrisine büyük bir darbe vurulmuş oldu. İşte Covid-19'un gösteri dünyasındaki yansımaları...

KÜLTÜR-SANAT 26.02.2020, 09:43
Koronavirüs gösteri dünyasını da etkiledi

Koronavirüs, özellikle Çin'in eğlence endüstrisine büyük bir darbe vurdu.

Çin'de birçok sinema kapandı ve gişe rekorları kıran filmlerin gösterimi ertelendi. Bununla birlikte ülkede büyük ziyaretçi çeken tema parkları da büyük zarar etti. Şanghay kentindeki Disneyland ise kapatıldı.

Yeni James Bond filmi No Time To Die'ın Çin galası, salgın nedeniyle iptal edildi.

Koronavirüs nedeniyle 1 milyar dolarlık gişe kaybı yaşandığı tahmin ediliyor.

Ünlü yönetmen Wong-Kar-Wai tarafından, Jin Yucheng'in 2012'de yayımlanan romanından sinemaya uyarlanması planlanan Blossoms filminin çekimleri de koronavirüs nedeniyle sekteye uğradı. 2046 ve In the Mood for Love filmleriyle tematik bağlantısı olduğu söylenen ve senaryo çalışmaları 4 yıl süren filmin çekimleri askıya alındı.

Son olarak ise Tom Cruise'lu Görevimiz Tehlike 7 filminin çekimleri durduruldu. Çekimlerle ilgili son karar 1 Mart tarihinde verilecek.

Virüs ünlü K-Pop grubu BTS'yi de etkiledi. Albüm lansmanını boş bir salonda yapan grup, hayranlarına canlı yayında seslenerek "Kendilerine dikkat etmelerini" istedi.

Virüsün İtalya'ya da sıçraması nedeniyle Venedik Karnavalı'nın iptal edilmesinin ardından, dünyaca ünlü moda devi Giorgio Armani de Milano Moda Haftası kapsamında yapacağı büyük defilede değişikliğe giderek, yeni koleksiyonu boş salonda sergiledi.

Milano Moda Haftası için İtalya'da olan ünlü model Bella Hadid , ülkesine dönerken uçakta çektiği maskeli bir pozunu Instagram hesabından paylaştı.

Geçtiğimiz haftalarda, koronavirüsün tedavisini bulan kişiye 1 milyon Çin Yuanı (860 bin TL) ödül vereceğini açıklayan oyuncu Jackie Chan'in de virüs sebebiyle karantinaya alındığı iddia edildi. Başka bir iddiaya göre ise Chan, karantina altına alınan grup arasında değil, olayın gerçekleştiği mekana yarım saat uzaklıktaki başka bir restoranda bulunuyordu. Yapılan son açıklamalarda ise yetkililer, Jackie Chan'in karantina altında olduğu iddiasını yalanladı.


 

Yorumlar (0)