'Korku Sarayı'nın hikayesi şaşırtıyor

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Heliopolis bölgesinde bulunan Baron Sarayı, ülkedeki nadir mimari tarzlardan olan antik Hint mimarisi ile öne çıkıyor. Baron Sarayı, senelerce çevresinde yaşayan halk tarafından cin, ruh ve hayaletlerin olduğu öne sürülerek, 'Korku Sarayı' şeklinde isimlendiriliyor.

KÜLTÜR-SANAT 15.03.2022, 22:29
'Korku Sarayı'nın hikayesi şaşırtıyor

Mısır Turizm Bakanlığı'nın resmi internet adresindeki bilgiler doğrultusunda, başkent Kahire’de 1907-11 seneleri arasında Edward Louis Joseph Empain isimli Belçikalı bir iş insanınca yaptırılan Baron Sarayı, ziyaretçilerini konuk etmeyi sürdürüyor.

Organizasyonlara ev sahipliği yapıyor

Saray, doğum günü veyahut düğün gibi organizasyonlarda dış mekan çekimlerinde de stüdyo görevi görüyor.

Satanistler ayin düzenliyordu

Uzun seneler boyunca kaderine terk edilen saraya 1990’lı senelerin sonlarına doğru satanist kişilerin gelerek ayin yaptıkları yetkili makamlarca belirlendi.

Ülke medyasında yayımlanan haberler doğrultusunda, Mısır yetkili makamlarınca 1997'de 'şeytana tapanlar' olarak da bilinen bir grup satanist gencin Baron Sarayı’nda bir araya gelerek ayin düzenledikleri tespit edildi.

Satanistlerin burada gerçekleştirdiği ayinler, o dönem sarayın etrafında bir cinayetin işlenmesi üzerine halk tarafından fark edilip ihbar edildi. Husus ile ilgili tahkikat açılmasına rağmen cinayet bir türlü aydınlatılamadı.

'Korku Sarayı' olarak da biliniyor

Sarayın içinde cin, ruh ve hayaletlerin olduğuna da inanılıyor.

Sarayın sahibinin 1929 yılında, evladının ise 1946 yılında yaşamını yitirmesinin ardından adeta kaderine terk edilen Baron Sarayı, senelerce çevresinde yaşayan halk tarafından cin, ruh ve hayaletlerin olduğu öne sürülerek, 'Korku Sarayı' şeklinde isimlendirildi.

2005'te restorasyon işlemleri başladı

Senelerce metruk bir yapı olarak kalan sarayı, gerçekleştirilen açık artırmada sarayın varislerince 1954'de başkasına satıldı.

Saray, 1993'te Mısır yönetimince resmen 'tarihi yapı' olarak kabul edildi ve 2005'te de Mısır İskan Bakanlığı'nca satın alınarak restorasyon işlemlerine başlandı.









Yorumlar (0)