Köprüde Buluşmalar’da “Work In Progress” başvurusu başlıyor!

IKSV tarafından İstanbul Film Festivali bünyesinde düzenlenen ‘Köprüde Buluşmalar’ projesinde yer alan “Work in Progress” programına başvurular başladı. Bu kapsamda Türkiye’den post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj filmlerin ve belgesellerin tamamlanmasına destek veriliyor.

KÜLTÜR-SANAT 12.01.2021, 16:05 13.01.2021, 13:30
Köprüde Buluşmalar’da “Work In Progress” başvurusu başlıyor!

Anadolu Efes ve TRT’nin desteğiyle 16. yılında gerçekleştirilecek olan “Köprüde Buluşmalar”, Türkye ve komşu ülkelerdeki film yaratıcılarını bir araya getirmeye devam ediyor. Sinema profesyonellerinin bir arada olduğu etkinlik kapsamında düzenlenen “Work In Progress” programına da başvuru alımları başladı.

Program kapsamında, Türkiye’de post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj filmlerin ve belgesellere destek veriliyor. Projeler ilk uluslararası sunumlarını Work In Progress’te yaparken,  bir yandan da filmlerin tamamlanmasına destek olunuyor. 

Başvurular, 17 Şubat 2021’de sona erecek

Daha önce Work In Progress kapsamında; Azra Deniz Okyay’ın yönettiği Hayaletler, Cem Özay’ın yönettiği Af, Emre Akay’ın yönettiği Av, Nisan Dağ’ın yönettiği Bir Nefes Daha, Ferit Karol’un yönettiği Kumbara, Eytan İpeker’in yönettiği  Miss Holokost Survivor,Nesimi Yetik’in yönettiği Dirlik Düzenlik ve Serdar Kökçeoğlu’nun Mimaroğlu: The Robinson of Manhattan Island filmleri de katılmıştı. Filmler, 2020 yılında ilk gösterimlerini yurt içi ve yurt dışındaki bir çok festivalde gerçekleştirmişti.

Work in Progress programına başvurular, 17 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. Başvurular arasından seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları atölye öncesi sunum teknikleri, dağıtım ve pazarlama üzerine bir çalışma yapacaklar. Sadece dağıtımcı, festival veya fon yöneticileri ve TV kanal temsilcilerine sunum yapacak olan film yapımcıları, daha sonra jür kararını bekleyecekler.

Work in Progress kapsamında kazanan film yapımcılarına, 30.000 TL Anadolu Efes Ödülü, Cine Chromatix Post-prodüksiyon Ödülü, Başka Sinema Ödülü ve Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü verilecek.

Yorumlar (0)