Konserler birer birer iptal ediliyor!

Son zamanlarda dünyaya korku salan koronavirüs (2019-nCoV) salgınından dolayı Asya genelinde birçok konser ve kültür sanat etkinliği ertelendi.

KÜLTÜR-SANAT 04.02.2020, 09:59 04.02.2020, 10:09
Konserler birer birer iptal ediliyor!

Virüsün ortaya çıktığı Çin ana karasının yanında Hong Kong ve Makao özel idare bölgeleri ile bölge ülkeleri Güney Kore ve Singapur'da da çok sayıda etkinliğin iptal edildiği kaydedildi.

ABD'nin Boston Filarmoni Orkestrası Asya turnesini yapmayacağını açıklarken, Hong Kong Filarmoni Orkestrası beş konserini iptal etti.

Hong Konglu pop müzik şarkıcıları Andy Lau, Leon Lai ve Miriam Yeung, şubat ayında Hong Kong'da ve Makao ile Singapur'da vereceği konserleri erteledi.

Tayvanlı pop müzik sanatçısı Jolin Tsai, Çin turnesini ertelediğini açıkladı.

Güney Kore'de de popüler müzik türü olan "K-Pop" gruplarından bazıları Singapur, Makao ve Tayland'da yapacakları konserlerini iptal ettiklerini duyurdu.

Art Basel Hong Kong sergisi iptal edilebilir

Yeni tip koronavirüs salgını Asya'nın en prestijli sanat etkinliklerinden kabul edilen Art Basel Hong Kong modern sanat sergisinin iptal edilmesini gündeme taşıdı.

Serginin organizatörleri, Mart ayında düzenlenecek etkinliğin sağlık şartları konusunda duyulan kaygılardan dolayı iptal edilebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)