Kod Adı: Angel (Angel Has Fallen) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2016 yapımı Amerikan aksiyon filmi Angel Has Fallen yani Kod Adı: Angel’ın konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 10.01.2021, 17:29
Kod Adı: Angel (Angel Has Fallen) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Robert Mark Kamen, Matt Cook ve Ric Roman Waugh tarafından senaryosu yazılan “Angel Has Fallen” yani “Kod Adı: Angel” filmi, Amerikan bir aksiyon ve gerilim filmi olarak ön plana çıkıyor.

“In The Shadows”, “Felon”, “Snitch” ve “Shot Caller” gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlenen Ric Roman Waugh’ın yönettiği 2016 yapımı film, Amerikan başkanına yapılacak olan drone saldırısınına adı karışan bir ajanıni kendini temizleme hikayesine odaklanıyor. David Buckley tarafından müzikleri yapılan filmde; Gerard Butler, Morgan Freeman, Jada Pinkett Smith ve Lance Reddick gibi isimler rol alıyor.

Gerard Butler, Mark Gill, Danny Lerner, Matt O'Toole, Alan Siegel ve Les Weldon gibi isimlerin yapım kadrosunda yer aldığı film, Ed Wild’in görüntü yönetmenliğinde çekildi.

Kod Adı: Angel konusu

“Angel Has Fallen” yani “Kod Adı: Angel” filmi düzenlenen bir suikastın sorumlusu olarak görülen bir adamın kendisini aklamak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Gizli servis üyesi olan ajan Mike Banning, Başkan Allan Trumball'un korumalığını yapmaktadır. Bir anda Başkan Trumball'un hayatını tehdit eden bir Hava Kuvvetleri saldırısı yaşanır. Bu saldırı, Banning’in hayatını değiştirir, çünkü Banning’in terörist saldırıların hedefindeki kişi olduğu belirlenir. karalama kampanyasının başına konulan Mike Banning, gerçekleri ortaya çıkarmak için amansız bir mücadeleye girer. Suçsuz olduğunu ispatlamak için Banning, FBI’dan kaçmaya çalışırken bir yandan da saldırının ardındaki isimleri ortaya çıkarmak için uğraşır.



Kod Adı: Angel oyuncu kadrosu    

Filmde başkarakter gizli servis ajanı olan Mike Banning’e, Gerard Butler hayat veriyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Allan Trumbull’ı Morgan Freeman canlandırırken; Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Benjamin Asher’ı, Aaron Eckhart canlandırıyor.

Mike'ın karısı Leah Banning’e Piper Perabo, Lynne Jacobs’a Angela Bassett, General Edward Clegg’e Robert Forster, Ruth McMillan’a Melissa Leo, Leah Banning’e Radha Mitchell ve Jacqueline "Jax" Marshall’a Charlotte Riley hayat veriyor.

IMDB’de Kod Adı: Angel 

IMDB, Kod Adı: Angel filmine, 10 üzerinden 6,4 puan verdi.

Yaklaşık 60 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, 36.9 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

23 Ağustos 2019’da ülkemizde vizyona giren film, 8 hafta boyunca vizyonda kaldı. Film, toplamda 1.200.847 TL hasılat yakaladı.
 

Kod Adı: Angel (Angel Has Fallen) izle

Kod Adı: Angel (Angel Has Fallen)  Fragmanı
 

Yorumlar (0)