Kocaeli'de inşaat durduran keşif: Bizans dönemine ait olabilir

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki bir inşaat kazısı sırasında tarihi bir yapıya ait kalıntılar ortaya çıkarıldı. Genişliği 3 metre civarında olan 2 bölmeli yapının, Bizans dönemine ait olabileceği kaydedildi. İnşaatın durdurulduğu alanda incelemelerin yapılacağı belirtildi.

KÜLTÜR-SANAT 25.01.2023, 12:10 26.01.2023, 08:48 Hakan Öksüz
Kocaeli'de inşaat durduran keşif: Bizans dönemine ait olabilir

Sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye'de yapılan kazılarda zaman zaman tarihi yapılara rastlanıyor. Bu tarihi yapılardan biri de Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ortaya çıkarıldı.

Karamürsel ilçesinde yer alan Kayacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yapılan bir inşaat kazısı, Bizans dönemine ait olduğu düşünülen kalıntıların gün yüzüne çıkmasını sağladı. İnşaatın temelinin atılması için yapılan kazıda tarihi kalıntılara ulaşıldı, durum Kocaeli Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirildi.

Genişliği 3 metre

Tarihi kalıntıların bulunmasıyla birlikte inşaat alanındaki çalışmalar durduruldu. Yetkililer, bölgeye gelerek söz konusu tarihi kalıntıları inceledi. Genişliği yaklaşık 3 metre olan yapının 2 bölmeden oluştuğu kaydedildi. Bu tarihi yapının Bizans dönemine ait olduğu düşünülüyor.

Yorumlar (0)