Klasik müzik ustaları Mozart ve Verdi, anma konserleriyle hatırlanıyor!

Klasik müziğin önemli usta isimleri Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğum ve Giuseppe Verdi ise ölüm yıl dönümünde, özel bir anma konseriyle hatırlanacak. TRT 2’de ekrana gelecek olan konser, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 26.01.2021, 10:14 26.01.2021, 13:46
Klasik müzik ustaları Mozart ve Verdi, anma konserleriyle hatırlanıyor!

Klasik Batı Müziği'nde Klasik dönemin etkili ve üretken bestekârlarından Wolfgang Amadeus Mozart doğum yıl dönümünde ve 19. yüzyıl İtalyan operası ekolünden gelen besteci Giuseppe Verdi ölüm yıl dönümünde, unutulmaz bir anma konseriyle anılacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenecek olan konserde, iki büyük bestecinin en çok bilinen eserleri orkestradaki değerli sanatçıların seslendirmeleriyle can bulacak.

Anma konseri, Süreyya Operası’ndan canlı yayınlanacak

Kısacık ömrüne sayısı 600’ü aşan eseri koyan ve 35 yaşında hayatını kaybeden Avusturyalı besteci Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 tarihinde doğmuştu. Bütün dünyada eserleri en çok sahnelenen opera bestecilerinden bir tanesi olan İtalyan besteci Giuseppe Verdi ise, 27 Ocak 1901'de hayatını kaybetmişti.  

1927 yılında yapımı tamamlanan ve ömrü yüzyılı geçmeye hazırlanan Süreyya Operası’nda gerçekleşecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın çalgıları ve besteleriyle, solistlerinin ise eserlere ses vereceği konser, 27 Ocak Çarşamba saat 20.00’de canlı yayınla TRT 2’de yayınlanacak.

Yorumlar (0)