Kızılırmak kenarından aldığı taşları sanat eserine çeviriyor

Sivas'ın Hafik ilçesinde, emekli marangoz ustası Emrullah F. Aydoğan, Kızılırmak çevresinden toplamış olduğu renkli çakıl taşlarıyla tablolar tasarlıyor.

KÜLTÜR-SANAT 03.11.2021, 13:37 04.11.2021, 12:36
Kızılırmak kenarından aldığı taşları sanat eserine çeviriyor

Çocukluğu döneminde kara kalem çalışmalarına ilgi gösteren 58 yaşındaki Aydoğan, şu ana kadar 20'den fazla tablo yaptı. Aydoğan, eserlerinin satışından sağladığı gelirle aile bütçesine de katkı sunuyor.

“Çocuk yaşlarda başladım”

Resim tutkusunun çocukluk döneminde başladığını açıklayan Emrullah Faruk Aydoğan, son dönemde topladığı çakıl taşlarını kum şekline getirerek kontrplak üstüne tutkalla yapıştırıp resimler tasarladığını söyledi ve Aydoğan, şunları aktardı:

"Çocukluğumdan bu yana ırmak çevresindeki çakıl taşlarına ilgim vardı. Bu çakıl taşlarından bir şeyler yapabilir miyim diye baya bir düşündüm. Irmak çevresinden topladığım taşları getiriyorum. Renklerine göre taşları ayırdıktan sonra onları kırarak iri kum şekline getiriyorum. Kontrplağın üstüne tuval bezi yapıştırıp ardından iri kumlarla tabloya çeviriyorum."

Genellikle portre ve manzara resimler çalıştığını aktaran Aydoğan, talep olması halinde farklı tablolar yaptığını kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portrelerini de yaptığını ifade eden Aydoğan, "Genellikle doğa resimleri yapıyorum. Yaklaşık olarak 15 günde bir tabloyu bitiriyorum.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)