Kırgızistan’da Bursa rüzgârı esecek

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa, 13 Mayıs’ta Kırgızistan’da düzenlenecek olan Uluslararası Turizm Fuarı’nda tanıtılacak.

KÜLTÜR-SANAT 10.05.2022, 12:32 11.05.2022, 09:25
Kırgızistan’da Bursa rüzgârı esecek

Uluslararası Turizm Fuarı, bu sene 13-14 Mayıs’ta Kırgızistan’da gerçekleştirilecek. Fuarda Türkiye’yi temsil edecek olan Bursa standı, ipek halılardan Bursa kumaşlarına kadar pek çok kente özgü ürün ile ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Bursa, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmişti

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), 2022 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Bursa’yı seçmişti. Bu kapsamda önemli bir görev üstlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi, çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar düzenleyerek Türk dünyasını bir araya getirmeye devam ediyor. 

Fuar, 13 Mayıs’ta kapılarını açacak

Kente turizm alanında yeni bir ivme kazandırmak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Kırgızistan’da gerçekleştirilecek Uluslararası Turizm Fuarı’na da ayrı bir önem veriyor. 13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan fuar, Çolpon-Ata Ruh Ordo Kültür Kompleksi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Bursa’ya özgü lezzetler, ziyaretçilere ikram edilecek

Fuarda kurulacak olan Bursa standında kentin önde gelen değerleri ve ürünleri görücüye çıkacak. Bursa ipeği, ipek halılar, Bursa kumaşları ve kente özgü seramik çalışmalar fuarda sergilenecek. Türk-İslam tarihine yönelik büyük bir geçmişe sahip olan Bursa, meşhur lezzetleri ile de konuklarına eşsiz bir fırsat sunacak. 

Kırgızistan’da 2 gün boyunca Bursa’nın tanıtımı yapılacak

Cuma günü başlayacak olan fuarda Türkiye’nin yanı sıra; Katar, Rusya, İran, Moğolistan, Gürcistan, Çin ve Kazakistan da yer alıyor. Fuar kapsamında, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’nın özel bir tanıtımı gerçekleştirilecek. Kentin tarihi ve önemli değerlerinin sunumu yapılarak, bilgiler paylaşılacak. Fuarın yanı sıra Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde de Bursa’nın tanıtımına ilişkin bir seminer düzenlenecek. 2 gün boyunca devam edecek olan oturumlar, ‘Bursa Günleri’ adıyla gerçekleştirilecek. 

Yorumlar (0)