Kemal Sunal vefatının 21. yılında anılıyor

Usta oyuncu, senarist ve yapımcı Kemal Sunal, aramızdan ayrılışının 21. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

KÜLTÜR-SANAT 03.07.2021, 19:53 04.07.2021, 10:57
Kemal Sunal vefatının 21. yılında anılıyor

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma törenine Sunal'ın ailesi, yakınları, dostları ile sevenleri katıldı.

Sanatçının eşi Gül Sunal, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, Kemal Sunal'ı kaybetmenin acısının ve özleminin arttığını dile getirdi.

Sevenlerinden mesajlar aldıkça çok mutlu olduklarını belirten Sunal, "Dün bir YouTube kanalı açtım. Kemal'in tüm arşivi muhafaza edilmiş durumda. Kendisi buna çok önem veriyordu. Aramız olsaydı o da sosyal platformda kesinlikle sevenleriyle buluşurdu." dedi.

 

"Gülmeyi de güldürmeyi de çok severdi"

Anıları yaşlanmadan kayda alarak, paylaşmak istediğini ifade eden Sunal, "İçinde gülümsetecek hikayeler de var tabii. Hepiniz biliyorsunuz, gülmeyi ve güldürmeyi çok severdi. Harika bir buluşma olacak." şeklinde konuştu. 

Kızı Ezo Sunal ise annesine bu proje sebebi ile teşekkür ederek, "O arşivlere her baktığında duygulanıyor, toparlanması da zaman alıyor fakat onu kendine borç olarak nitelendiriyor." dedi. 

Arşivlerin evlerindeki kütüphanede olduğunu kaydeden Sunal, "Arşivin önünden her geçtiğimizde bakıp gülümsüyorum. Şimdi tüm sevenleriyle paylaşacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. 

"Ailemizin çınarı"

Sanatçının oğlu Ali Sunal da babasının kabri başında her sene dualar ettiklerini söyledi.

Babasının, aileleri için bir çınar olduğunu belirten Ali Sunal, "Gölgesi hep üzerimizde olsun. Bizi de torunlarını da her daim olduğu yerden izlesin, kucaklasın ve kollasın istiyoruz. Onu çok seviyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)