Kazayla sette görüntü yönetmenini öldürmüştü: İlk kez konuştu

Rust filminin setinde elindeki silahtan çıkan mermiyle setin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in yaşamını yitirmesine sebep olan Alec Baldwin, ilk defa kamuoyu önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

KÜLTÜR-SANAT 31.10.2021, 12:45
Kazayla sette görüntü yönetmenini öldürmüştü: İlk kez konuştu

Rust filminin setinde içerisinde gerçek bir merminin olduğu kurusıkı silahla 42 yaşında olan görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i göğsünden vurarak öldürmesinin ardından olayın kamuoyundaki yankıları devam ediyor.

Olayın ardından üzüntülerini paylaştığı bir sosyal medya açıklaması gerçekleştiren ve Santa Fe’de Halyna Hutchins’in eşi Matt Hutchins ile oğluna ziyarette bulunan Alec Baldwin, olayın ardından ilk defa kamuoyu önünde açıklama gerçekleştirdi.

"Soruşturma sürdüğünden konuşma iznim yok"

63 yaşındaki ABD’li aktör, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı ve “Soruşturma sürdüğü için konuşma iznim yok.” şeklinde konuştu.

Baldwin yaptığı konuşmada, “Sante Fe polisinin emri gereğince soruşturmaya dair herhangi bir soruyu cevaplandırmıyorum. Bir kadının yaşamını yitirmesine dair süren bir soruşturma bu. Benim arkadaşımdı o.” dedi.

Baldwin, “Beraber film çeken çok güzel bir ekiptik ve sonra bu başımıza geldi” diyerek yaşadıkları trajediyi, “Trilyonda bir ihtimal gerçek oldu” dedi.

"Güvenlik için setlerde ateşli silah kullanımı sınırlandırılmalı"

Filminin bundan sonra artık sürmeyeceğini düşündüğünü kaydeden Baldwin, insanların güvenliği için dizi film çekimlerinde ateşli silah kullanılmasının sınırlandırılmasından yana olacağını ve bunun için de üstüne düşen ne varsa yapacağını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri basınında çıkan haberlere göre, sette silahı Baldwin’e veren yardımcı yönetmen David Halls ile filmin silah uzmanı olan Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri durumunda.

Hazırlanan mahkeme tutanaklarına göre Halls dedektiflere olayda bir güvenlik açığı olduğu itirafında bulundu.

Soğuk silah...

Halls, silahın içerisinde gerçek bir merminin olmadığına ilişkin ekibi ve oyuncuları uyarmak maksadıyla kullanılan “Soğuk silah” terimini kullandığını da itiraf ederken, “Gerekli olan kontrolleri gerçekleştirmeliydim” dedi ve olayda bir kasıt olmadığının altını çizdi.

Mahkeme kayıtlarında Baldwin, yardımcı yönetmenin kendisine silahı verdiğini ve güvenli olduğunu söylediklerini kaydetti. İfadesinde ise yardımcı yönetmen silahın içerisinde “gerçek bir mermi” olduğunu bilmediğini ifade etti.

Henüz herhangi bir kimsenin suçlanmadığı davanın seyrine dair ipuçları paylaşan savcı, “suçlamalar masada” sözleriyle olaya dair bir veya birden çok kişinin hakim karşısına çıkabileceğine ilişkin sinyal vermişti.

Kamuoyundan gelen baskılar neticesinde böyle bir açıklama gerçekleştiren savcı ise detaya girmek hususunda kaçındı. Fakat savcının açıklamalarıyla günlerdir iddia boyutundaki olay da resmiyet kazanmış oldu.

Savcı, sette, “muazzam miktarda mermi olduğunu” ve bu mühimmatın niteliğine dair soruşturma yapılması gerektiğini de sözlerine dahil etti.

“Ortam güvenli değildi”

Bununla beraber Baldwin, çekimler sırasında kullandığı silahla görüntü yönetmeninin hayatını kaybetmesine ve yönetmenin yaralanmasına sebep olduğu Rust filminin setinde olaydan günler öncesinde yeniden silahların ateşlendiğini iddia etti.

Silahların emniyetinden sorumlu yönetmen yardımcısına dair şaşırtan bir gerçek de ortaya çıktı. Set çalışan üç kişiyle yönetmen yardımcısı olan David Halls’ın 2019 senesinde bir silahın “beklenmedik bir şekilde ateşlendiğini” ve başka bir filmden kovulduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)